Härliga platser att besöka under dina gyllene år…

Ni behöver knappast lätta på gaspedalen bara för att ni blivit äldre, så en resa eller tre kan ni gott unna er när ni blivit pensionärer. I den här artikeln kommer vi inleda med att prata mer om generella restips för seniorer, för att efter det kika närmare på specifika destinationer som bör passa extra bra för mogna resenärer som vill njuta av sin nyvunna frihet!

Tips inför resan

Här är några generella tips att ta med dig på dina resor.

Pensionärer har rätt till assistans vid flygresor

Seniorer som reser utomlands har rätt att ställa krav gentemot flygbolagen. Om hälsan sviktar bjuder Finnair, och många andra flygbolag på gratis ledsagning, om ni meddelar dem inom rimlig tid vill säga.

Res gärna under lågsäsongen

Utöver det bör ni se till att resa under lågsäsong, dvs. då de som fortfarande arbetar är upptagna med annat. Vid samma tidpunkt är många resor kraftigt rabatterade, så det finns i regel stora slantar att spara.

resmål for pensionärer

Glöm inte medicinerna

Många seniorer är kärnfriska, men inte alla. Om ni har behov av mediciner, tänk på att ta med alla preparat som behövs, gärna mer än så – för att skapa en buffert om någon specifik medicin skulle komma på vift.

Åk gärna chartrat

Om ni väljer att boka en charterresa ror ni hem många fördelar. Ni slipper bland annat att boka flyg samt boende separat, då resebolaget ifråga tar hand om hela planeringsarbetet.

Utöver det blir ni samtidigt en del av en större resegrupp, med en reseledare i spetsen, vilket bör innebära att samma resesätt både är tryggare och mer socialt i jämförelse om ni skulle boka resans alla delar för egen maskin.

Teckna bra reseförsäkringar och skaffa en ekonomisk buffert

Många pensionärer har utmärkta hemförsäkringar, som täcker mycket – men långtifrån allt. De reseförsäkringar som kreditkorten, eller mer specifikt resekorten (kreditkort nischade för resande) erbjuder, kompletterar hemförsäkringen på ett mycket bra sätt.

För att nämna några exempel ingår bland annat ersättning vid förlorat bagage, ersättning vid olycksfall, avbokningsskydd samt många andra typer av reseförmåner. Utöver det är många av de renodlade resekorten helt gratis, och somliga av dem innehåller dessutom bonussystem – som gör att ni kan tjäna pengar på alla inköp. Den exakta procentsatsen landar ofta på omkring en till två procent, och de insamlade poängen kan vanligtvis växlas in mot bland annat flygresor samt hotellövernattningar.

Kreditkorten medger även en bättre ekonomisk buffert, då de är kopplade mot ett kreditkonto – som möjliggör att ni kan låna pengar. Närmare bestämt behöver ni inte betala några avgifter överhuvudtaget om ni betalar era köp inom den räntefria perioden, men om ni väljer att delbetala tillkommer alltid en ränteavgift.

För att knyta ihop säcken bör ett resekort ses som en bra reskamrat, då ni får möjlighet att låna pengar om ekonomin skulle tryta, samt ett stort antal resefördelar om ni bokar resan med kortet. På kreditkortguiden, som ligger bakom artikelns material, kan ni jämföra alla typer av kreditkort på ett effektivt sätt.

vietnam resmål tips

Populära resmål för pensionärer

Här är 5 härliga och populära resmål för pensionärer.

1. Rom (Italien)

Italiens huvudstad, Rom – är inte bara känd för sin unika historia, utan även matlagningen, atmosfären och stämningen. Då avståndet inte är särskilt långt är flygbiljetterna relativt billiga, så även boendet. Sevärdheterna går dessutom inte av för hackor, då ni bland annat hittar Colosseum och Palatinen i exakt samma stad.

2. USA

USA är ett land som har precis allt. I Alaska hittar ni vildmark så det räcker och blir över, i Florida är det soligt nästan året om och i Washington DC. kan ni få en rejäl storstadsupplevelse. Flygresan och boendet kommer förmodligen att kosta en slant, men trots det anser många att resmålet är värt varenda krona.

3. Edinburgh (Skottland)

I Edinburgh, dvs. Skottlands huvudstad, hittar ni bland annat Edinburgh Castle – som är beläget på en utslocknad vulkan. Utöver det är restaurang- och publivet helt fantastiskt. En flygbiljett till Edinburgh kostar i regel inte många kronor, och boendet är inte särskilt dyrt.

usa resmål pensionär

4. Moldavien

Moldavien är inget traditionellt charterresmål. Men då maten och barerna håller en hög nivå – och dessutom tillämpar billiga priser, är det många som fastnat för det här resmålet. Samma land har även ett stort antal spännande turistresmål på plats, som bland annat består av kloster och vingårdar.

5. Vietnam

Vietnam är ett utmärkt resmål, med ett varmt och behagligt klimat, långa sandstränder och ett nästintill genomskinligt hav. Shoppa kan ni göra billigt som bara den, maten beskrivs även som mycket god och möjligheten att ta sig fram via båt är stor.
Då Vietnam knappast är något grannland kan flygresan kosta en slant, men när in väl är på plats är det inte tal om några häftiga prisnivåer.

Sammanfattning

Det är inte någon nackdel att vara senior när det kommer till att resa komfortabelt och billigt. Vi hoppas att ni gillat de råd som getts, samt att ni hittat ett passande resmål för er nästa semester.

Föregående artikelSerie- Och Filmtips Inför En Lat Helg I Soffan
Nästa artikelAllt Om Olika Typer Av Klockor, Piloter, Dykare och Atleter
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.