De bästa spelen för att hjälpa dig igenom höstrusket

Vilken årstid är bättre att sitta framför datorn eller spelkonsollen än hösten? Det är ofta ruggit och regnigt och är det inte ruggit på dagen kommer det alltid en mörk och bitig kväll. Spelåret 2015 har haft och har fortfarande ögonen på sig med nysläpp varje dag. 2014 var en besvikelse för många, med halvfärdiga produkter och flera förseningar, så 2015 har höga förväntningar på sig.

Idag är spelandet, alla typer av spelande, socialt accepterat och du kan inte gå någonstans utan att se en reklamfilm eller artikel om spel. Allt från skräckspel till point-and-click och rollspel. Men vad är det för spel som kommer under 2015 och vilka personer är det som spelar dem? Här är några av höstens guldkorn! 

spelhösten 2015
När man ser det här på vägen hem så är det få saker som är så nice som att kura upp sig i soffan med en handkontroll

Star Wars: Battelfront

Star Wars-älskare, vi kör igen. Ett nytt Star Wars: Battlefront dyker upp lagom till den nya filmen ”The force Awakens” kommer på bio. Det är de svenska spelutvecklarna DICE som har tagit fram spelet som kommer till både PS4, Xbox One och PC. Här möter vi de familjära scenerna från The return of the Jedi och The Empire Strikes Back, med bättre grafik och förmodligen för att göra oss redo för den kommande Star Wars berättelsen.

För vem passar då Battelfront? Förutom för nostalgikern, så passar spelet såväl spelpersonligheten Äventyraren som Förstöraren (jag vet, patetiska namn) – ni som tycker om att fullfölja era spel, spela dem med skicklighet och som gillar att undersöka och kan spendera timmar på ett spel

NHL 16

Äntligen skriker många, är NHL 16 på ingång. I september kommer det älskade ishockeyspelet ut för det här året till PS4 och Xbox One. Nytt för i år är att du kommer att kunna spela 6 mot 6 matcher, skridskoåkningen är förbättrad, det är lättare att göra mer verklighetstrogna passningar och du möter hetare målchanser.

NHL vänder sig till spelpersonligheten Utmanaren. Du gillar spel som baseras på skicklighet, som utvecklas och som styrs mycket av snabbhet. Ju svårare desto bättre!

The Sims 4: Get together

Kommer Sims-eran någonsin att försvinna? förmodligen inte. Förra året kom The Sims 4 och nu kommer uppföljaren eller snarare tillägget. Ännu fler saker och gester har tillkommit, bland annat en helt ny statsdel, Windburg. Här kan dina sims springa runt och festa på stranden, vandra i parker och mycket mycket mer.

Vilken spelpersonlighet passar The Sims till, jo, Skaparen såklart. Skaparen tycker om att få bygga spelet själv och skapa sin egen värld. Det behöver nödvändigtvis inte handla om att bygga världar eller bostäder utan även om att få bygga upp sin egen karaktär eller, beroende på de val spelaren gör, själv forma spelets historia. Skaparen är kreativ och tycker om att expandera sina vyer.

The Rise of the Tomb raider

Mer ikon än spelkaraktär, Laura Croft är tillbaka och hon kommer inte att göra någon besviken. Nästan 20 år har gått sedan vi mötte Tomb raider 1996 och spelutvecklarna höjer grafiken till skyarna. Den här gången reser Croft till Sibiren där hon slåss mot stora djur i sin jakt på svaret om det övernaturliga. Snön yr i vissa scenarion och det ska nästan se ut som i en film. Tomb raider kommer att finnas till Xbox 360 och Xbox One.

Det fina med The Rise of the Tomb raider är att det kommer att passa flera spelpersonligheter. Både Utforskaren, Förstöraren  och Äventyraren kommer att njuta av spelet. Samt de som spelade de första spelen när de kom. Du möter utmaning, du möter svårigheter och du måste tänka strategiskt för att ta dig framåt samtidigt som du ska lyckas lösa ett mysterium.

tomb raider hösten 2015

Detta är bara några exempel på spel som har kommit eller som kommer att släppas under 2015. Spelåret kommer inte att göra dig besviken och du kommer definitivt att hitta ett spel som passar dig.

Din spelpersonlighet

Är din spelpersonlighet inte nämnd ovanför eller om vill läsa mer kan du gör det här, ”Gamer Personalities: What Type of Gamer Are You?” spelpersonligheterna de listar är: Utforskaren, Tänkaren, Skaparen, Förstöraren, Fullföljaren, Vardagsspelaren, Utmanaren eller Äventyraren.

Föregående artikelSå Väljer Du Kläder För Vinterträning
Nästa artikelUte Efter En Outfit För Fest? Här Är 2!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.