Landskapsläge, Reachability och höjdmätare, det är några av nyheterna i iOS 8 för de nya telefonerna

Apples event tidigare i September så presenterades lite nya funktioner i iOS 8 specifikt för de nya telefonerna. Anledningen till att vissa funktioner i iOS 8 endast kommer till iPhone 6 och iPhone 6 Plus är för att de har större skärm, och en ny processor.

Här är lite om nyheterna i iOS 8 för iPhone 6 och iPhone 6 Plus.

Navigationen

ios 8 iphone 6
iOS 8 tillåter landskapsläge på hemskärmen för iPhone 6 och iPhone 6 Plus

Tack vare den större skärmen så kommer iOS 8 på de nya telefonerna med några sköna förbättringar. Den tydligaste är landskapsläge på hemskärmen, något som gör användandet av telefonen mer ”sömlöst”, i dagsläget kan man navigera de flesta appar i landskapsläge, men så fort man går till hemskärmen måste man vrida på telefonen igen. Men från och med iPhone 6 så är alltså det i-landsproblemet historia.

En annan nyhet är ”Reachability” en funktion som gör att när du dubbelklickar på hemknappen så glider skärmen ned, så att du lätt kommer åt appar/information som ligger högt upp med en hand. Smidigt!

Health

ios8
Health är Apples egna tränings- och näringsapp

Även Health, som lanserades i iPhone 5s, får lite nyheter. Det nya M8-chipped i de nya telefonerna kommer kommer kunna mäta både höjd och avstånd, något som iPhone 5s inte kan. Det betyder alltså att du kommer kunna se om du gått mycket i trappor, eller hur långt du gått (inte bara antal steg). Kortfattat så blir det mer data helt enkelt.

När släpps iOS 8?

Den 17e September finns iOS 8 att ladda ned. Så se till att ha telefonen laddad och klar i morgon!

Eftersom de nya funktionerna är hårdvaruberoende så kommer alla äldre iPhone-modeller tyvärr att bli utan de här nyheterna.

Föregående artikelPulled Beef recept – En svinhet chili!
Nästa artikeliPhone 6 Plus – Är det en telefon eller en phablet?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.