Apples monstertelefon – Mer än bara en stor iPhone

iPhone 6 Plus är Apples svar på alla monstruöst stora telefoner som Samsung, HTC och Motorola släppt de senaste åren. Det har tagit tid att få fram en konkurrent. Men har väntan har varit värd det? Eller är Apple helt omsprungna?

I många år har Apples konservativa synsätt på design låtit konkurrenterna springa om dem på ”storleksfronten”. Visst har det tagit lite väl lång tid att ”komma ikapp”. Men som vanligt kommer vi få se varför de valt att vänta.

Större än större

iPhone 6 som presenterades tidigare i veckan på Apples årliga höst-event är något större än iPhone 5, men iPhone 6 Plus är något helt annat, här snackar vi phablet-size!

Med sin 5,5″ stora skärm är den ett riktigt monster. En telefon man kommer ha svårt att hantera med en hand. En första tanke kanske är ”fan vad jobbigt”, men då missar du hela idén med telefonen. iPhone 6 Plus är för de som inte riktigt vet om de behöver en iPad Mini, men känner att en vanlig iPhone inte riktigt räcker till, antingen handlar det om bild-redigerande, text-editerande eller helt enkelt om spel och film. Oavsett vad man behöver en stor jäkla skärm till så är iPhone 6 Plus det perfekta valet i iFamiljen.

iphone 6 skärmstorlek
En jämförelse mellan iPhone 5s, iPhone 6 och iPhone 6 Plus

”Ny” Design

De nya telefonerna följer iPad Mini och blir något rundare. En ändring jag personligen välkomnar med öppna armar! En rundare telefon är en mer fick-vänlig telefon. Jag har alltid telefonen med mig, men bland det ”värsta jag vet” är den klassiska ”telefon-siluetten” man får på byxorna. En mer fickvänlig telefon tar jag emot som en julklapp!

En ännu vassare skärm

iPhone 5s skärm på 1136×640 pixlar är otrolig, alla som använt den vet hur sjukt snyggt allting blir på den. Hög upplösning och bra färgåtergivning gör den till en fröjd att använda. iPhone 6 Plus däremot har en helt vanlig Full HD-skärm (1920×1080 pixlar), alltså lika många pixlar som din 55″ TV, men på en yta som bara är en 10-del så stor.
Det är svårt att förklara vad exakt det här innebär, men du kommer förstå när du testar den.

Insidan

Precis som iPhone 6 kör storebrodern det nya A8-chippet. En processor som enligt Apple är 25% mer kraftfullt och 50% mer effektivt än iPhone 5s A7-chip.

Allt det här är bara en massa siffror som inte säger gemene man något konkret, men som vanligt kommer vi troligtvis bli överraskade när vi väl testar telefonen.

iphone 6 plus storlek
En tjockleks-jämförelse

Kameran

Självfallet är kameran uppdaterad, nu med 8 mega pixlar. En av nyheterna är möjligheten att filma i upp till 240 bilder per sekund. Något som kan bli riktigt kul att testa.

Utöver fler pixlar och snabbare kamera så är det även en ny bildstabilisator och en bättre fokus.

När släpps iPhone 6 Plus?

Den 19e September börjar Apple skeppa ut telefonerna i USA. Troligtvis dröjer det inte speciellt länge efter det innan vi har dem i Sverige.

Vad tror du? Är iPhone 6 Plus för stor? Är den för liten för att göra skillnad på ”stora-telefoner-marknaden”? Personligen ser jag fram emot att Apple tar sig an Samsung och HTC när det gäller monster-telefoner!

Föregående artikelNyheter i iOS 8 för iPhone 6 – Allt du behöver veta!
Nästa artikelSamsung Galaxy Alpha Unboxing!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.