Igår presenterade Apple det nya operativet för iPhone, iPad och iTouch. iOS 7, och det är ett rejält ansiktslyft

iOS 7 innebär en enorm förändring rent visuellt, designen av mjukvaran för iPhone och iPad har faktiskt knappt förändrats sedan en första iPhonen släpptes.

Hela designspråket är ändrat, ut åker den skeuomorphiska designen och in kommer ny fräsch 'Flat design'.

Här är kortfattat om vad som är nytt.

Design

Designen är minimalistisk, man har tänkt om helt och försökt göra all typ utav interface osynlig för att den inte skall störa det du egentligen vill se och göra.

Till exempel så är url:fältet mycket mindre tydligt, det smälter nästan ihop med webbläsaren och det du faktiskt vill titta på. Alla ikoner har skalats av och borta är de klassiska reflektionerna.

Vi gillar verkligen den nya designen, den är modern, stilren och framförallt så lyckas de verkligen hålla fokus på det man vill se.

iOS 7 - Design
iOS 7 – Design

Nya funktioner

iOS 7 kommer med en mängd nya funktioner, Appen för bilder är helt omgjord och innehåller filter, du kan även dela bilder på ett helt annat sätt. Du kommer åt kontrollcentret direkt via hemskärmen istället för att behöva gå in i systeminställningarna för att hitta de vanligaste inställningarna så som ljusstyrka, WiFi Blåtand etc.

Som vanligt när Apple uppdaterar sin mjukvara så är det mängder med små förändringar som ensamma låter rätt fjuttigt, men tillsammans är det ett enormt lyft för din iPhone och iPad.

När släpps iOS 7?

Det enda som sagts än så länge är ”i höst”, vi gissar att iOS 7 släpps i slutet på september, precis i början av hösten alltså. Något vi ser fram emot rejält!

Nedan är den officiella releasefilmen för iOS 7.

För mer info: Apple

Föregående artikelVilken Är Den Vanligaste Födelsedagen?
Nästa artikelDuva i New York
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.