Det finns inget dåligt väder…

Vintern kommer fort så här på höstkanten. Knappt har man hunnit hänga undan sommarkläderna och tagit på sig de lite mer fodrade höstjackorna innan det är dags att leta fram de ordentligt värmande kläderna. Under de kommande veckorna kommer temperaturen att krypa längre och längre ned på termometern och det är god tid att man ser över vintergarderoben, både för fritid och för arbete.

Rätt isolering

Vintern kom tidigt i år och vintergarderoben åkte fram fort. Lager på lager är snyggt, men problemet med de flesta vinterkläder är att de är så bylsiga och tunga att det kan vara svårt att röra sig i dem. Detta leder ofta till att man tar på sig färre lager och tunnare jackor och byxor när man vistas utomhus, vilket i sin tur gör att man både fryser och riskerar att bli sjuk. Som tur väl är har det kommit ut nya textilier och tekniker som har resulterat i varma arbetskläder som är smidiga och komfortabla. Dessutom finns det olika isoleringsnivåer för de som behöver extra varma jackor och byxor, samt för de som inte behöver lika fodrade kläder, men som gärna ska vara vatten- och vindtåliga.
Har du ett yrke som kräver att du är utomhus eller där du måste använda en särskild skydds- eller arbetsklädsel, och inte vill bekosta din stil, har engelbert strauss tagit fram en mycket spännande vinterkollektion med både fritids- och arbetskläder för dam, herr och barn.

varma vinterkläder jacka

Kvalitetsfokus genom åren

engelbert strauss är ett marknadsledande företag som tillverkar och säljer arbets- och fritidskläder för flera branscher. Oavsett om man arbetar inom vården, industri eller skog har de utrustningen som behövs. Företaget är inne på sin fjärde generation och har expanderat över hela världen, med främst fokus på Europa och Asien. Alla deras fabriker ägs av dem och de tillverkar endast produkter som de själva säljer. Deras kvalitetsfokus är mycket högt och det följer produkten från idé fram till dess att den levereras till kunden. Istället för att välja komfort framför design eller vice versa, har man valt att lägga stor vikt på samtliga faktorer, vilket gör att deras kläder och skor håller en hög kvalitet och är eftertraktade både för sin funktion och för sin design. De samarbetar även nära med alla sina anställda, både vi ritbordet och i fabrikerna, och sedan 2016 är de medlemmar i Fair Wear Foundation.

premium friluftskläder

Psst… Glöm inte skorna

I all hast med att hitta rätt jackor och byxor inför den kommande vintern kan det vara lätt att man glömma bort skorna – och vintern kräver mer än bara finskor för jul och nyår. Dina arbetsskor ska vara tillräckligt varma och komfortabla så att du kan stå och arbeta i dem hela dagen utan att frysa eller få ont. Som tur är går det att hitta både fodrade vinterkängor för skog och mark samt skyddande och sköna arbetsskor med stålhätta. Oavsett vad du behöver så finns det anpassade vinterkläder för både arbete och fritid som är varma och bekväma, samtidigt som de är riktigt snygga.

Föregående artikelLetar Du Farsdagspresent? Här Är 5 Tidlösa Klassiker!
Nästa artikelTävla Och Vinn Red Dead Redemption 2!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!