Visst är det alltid lika svårt att hitta en perfekt farsdagspresent?

Varje höst är det dags att fira en av de viktigaste personerna i ditt liv, din far. Hade han inte funnits så hade inte din mammas ägg befruktats, och då hade inte du blivit till. Så man kan ju lugnt säga att han är instrumental i din resa från ingenting till idag.

Men hur firar man bäst sin far? Ja det är så klart individuellt, men vissa grejer tenderar att gå hem hos de flesta, så därför har vi tagit fram den här listan med 5 tidlösa och allmänt uppskattade farsdagspresenter.

1: En whisky

farsdagspresent whisky

Vad är mer klassiskt pappigt än en rökig whisky att avnjuta framför brasan?
Visst, alla pappar kanske inte gillar whisky, och alla pappar har så klart inte en öppen spis att njut av whiskyn framför, men man brukar ju säga att det är tanken som räknas, och vem gillar inte tanken av att sitta i en tjock stickad tröja med utsikt över sjön och bara njuta av fantastiskt sällskap, och ett glas whisky så klart.

2: En aktivitet tillsammans med dig

farsdagspresent upplevelse

Precis som vi skrev i vår lista med tips på morsdagspresenter så är det som pappa önskar sig allra helst, samma sak som mamma vill ha, nämligen kvalitetstid med dig.

Du vet, när du bor hemma i de sena tonåren så längtar de efter att du skall växa upp och flytta ut, men i samma stund som du lämnar pojkrummet så längtar de redan till jul när ni är samlade igen. Därför är upplevelsepresenter bland det bästa du kan köpa.

Tips på upplevelser ni kan göra tillsammans:

 • Ölprovning
 • Skärmflygning
 • Köra snabba/coola/stora bilar
 • En riktigt trevlig middag

3: En resa, bara ni två

farsdagspresent resa

Det här tipset är så klart inte aktuellt för alla, man behöver en generös budget, några semesterdagar och riktiga kalenderskills. Men om du är ute efter en riktigt bra present som pappa kommer minnas resten av livet, ja då är en resa svår att slå.

Tips på prisvärda och enkla resor:

 • Åk till Köpenhamn, drick en snaps och ät smörebrö
 • Åk till Prag och upplev ölkulturen
 • Åk till Dublin och lär er dricka Guinness
 • Åk på en Golfresa till Skottland

4: En låda full med grooming

farsdagspresent the man box

Förtjänar inte pappa en låda med återfuktande, föryngrande och förfräschande produkter?

The Man Box erbjuder dig att prenumerera på (eller köpa lösa) boxar med varierat innehåll av groomingprodukter. De kommer regelbundet med nya boxar men gemensamt för dem är som sagt att de innehåller diverse groomingprodukter, allt från ansiktskräm och schampoo till tandkräm och raklödder. Sånt som alla män behöver helt enkelt.

Klicka in dig på deras hemsida här nedanför om du vill veta mer om vilka boxar som finns just nu och vilka olika storlekar du kan välja mellan.

Till The Man Box

5: Ett riktigt bra klädesplagg

farsdagspresent kläder

Kosta på dig en riktigt fin mössa eller varm tröja åt far dig. Ett sånt där plagg som kommer hålla i 5-10 år, och som kommer påminna honom om dig varje gång han tar på sig det.

Tips på passande plagg:

 • Mössa
 • Halsduk
 • Kabelstickad tröja
 • En riktigt fin skjorta
 • Handskar

Sammanfattningsvis

Det pappor oftast önskar sig mest är tid med dig. Men ibland vill man ju köpa prylar som de har användning för eller bara kan njuta av, kanske för att ni redan träffas tillräckligt, eller för att han älskar prylar helt enkelt.

Föregående artikelVarför Är Jetlag Värre Från Väst Till Öst? – Enkelt Förklarat
Nästa artikelKläder Efter Väder – Värmande Arbetskläder Som Håller Stilen!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.