Välj ett par snygga handskar som också håller dig varm…

När vintern kommer inrullande och kylan biter i fingrarna vill man så klart stoppa händerna i ett par varma handskar. Men samtidigt vill man inte kompromissa med stilen allt för mycket. Ett par tumvantar i fleece håller värmen långt ned under -10, men man ser ju också ut som ett dagisbarn. Så här är vår lista med 5 snygga handskar som håller både värmen och stilen!

1: Hestra – Jake Wool Lined Buckle, gröna

hestra gröna skinnhandskar herr 2021

Årets snyggaste handskar är utan tvekan dessa gröna skinnhandskar från Hestra. Grön är en färg som kan kännas svår att matcha, men om du låter dessa handskar vara detaljen som sätter pricken över i:et så kommer det bli oerhört snyggt! Bär dem till en i övrigt svart outfit för att få dem att verkligen poppa.

Handskarnas yttre lager är sytt i exklusiv lammnappa och det inre lagret i ull, vilket håller värmen i upp till 5 minusgrader.

Kolla in vårt gratis färganalys-test om du vill veta vilka färger du passar bäst i. Läs även vår guide till färgmatchning av kläder.

2: Hestra – Matthew, svarta

svarta skinnhandskar fodrade herr

Minimalistiskt klassiska snygga handskar i svart skinn, något som passar till allt och aldrig blir aldrig omodernt.

Handskarnas yttre lager är sytt i nordamerikanskt hjortskinn med ull på insidan, vilket håller värmen i upp till 5 minusgrader.

Handskarna kostar 790kr och du hittar dem på Arket.com/Handskar.

3: Hestra – Robert Suede, bruna

bruna mockahandskar herr

Bruna mockahandskar är en personlig favorit. Alla former av läder- och skinndetaljer i outfit gör sig oftast bäst i just brunt. Bäst blir det när du kombinerar dessa med en minimalistisk blå dunjacka eller en marinblå ullrock.

Handskarnas yttre lager är sytt i mocka från lamm och det inre lagret är i ull vilket håller värmen i upp till 5 minusgrader.

Handskarna kostar 790 kr och du hittar dem på Arket.com/Handskar.

4: Hestra, Arthur Wool Lined Suede Glove, camel

handskar herr beige ljusa mocka

Är du ute efter ett par ljusa handskar, kanske för att matcha en beige ullrock eller en ljus parkas? Då är de här kamelfärgade handskarna från Hestra helt perfekta. Ett par snygga handskar i beige mocka ger ett sobert och sofistikerat intryck när du matchar dem med resten av din outfit.

Handskarnas yttre lager är sytt i mocka av lammskinn. Det inre lagret är ull som håller värmen i upp till 5 minusgrader.

5: Kav, Artur Suedeglove

svarta mockahandskar herr

Ett par riktigt snygga handskar från Kav, sydda i svart mocka. Svart mocka gör sig oerhört bra till både svart och blått, särskilt en svart eller marinblå ullrock, riktigt stiligt!

Handskarnas yttre lager är sytt i getskinn och det inre lagret är i ull och polyamid vilket håller värmen i upp till 5 minusgrader.

Vad ska man tänka på när man väljer handskar?

När du väljer handskar bör du ta två saker i beaktning. Det yttre materialet och det inre materialet. Den yttre delen av handsken är oftast i skinn eller mocka, och den inre delen klädd i ull eller något annat värmande material. Det finns handskar som endast består av ett yttre lager av skinn och sedan tyg på insidan, dessa håller inte värmen över huvudtaget, utan är mer dekorativa, de passar på en promenad en mild vårdag, inte på vintern.

3 Vanliga typer av skinn

Kvalitén på det yttre materialet beror på vilken typ av skinn som använts. Här är kort om 4 vanliga typer av skinn.

1: Lammnappa

Generellt så anses lammnappa som det mest exklusiva och dressade materialet, men det är också väldigt ömtåligt om man jämför med till exempel hjortskinn.

2: Peccary

Peccary är snäppet under lammnappa i pris och exklusivitet. Peccary kommer ifrån sydamerikanska vildsvin och har en väldigt flexibel och mjuk känsla.

3: Carpincho

Carpincho kommer också ifrån ett sydamerikanskt djur, men den här gången är det den gigantiska gnagaren Capybara som får avvara sin hud till våra handskar. Precis som lammnappa och peccary anses carpincho vara ett exklusivt skinn.

4: Hjortskinn

Ett annat vanligt material att sy skinnhandskar av är hjortskinn. Hjort är både enkelt att få tag på och slitstarkt, vilket gör handskar i hjortskinn något billigare, men också mer hållbara. Även om hjortskinn är mindre exklusivt än Lammnappa och Pecarry så finns det så klart mängder av snygga handskar sydda i hjortskinn.

Avslutningsvis om snygga handskar

Vill du hålla händerna varma men samtidigt stiliga så är det så klart ett par skinn- eller mockahandskar du ska välja. Tyg och fleece funkar utmärkt i pulkabacken, men vill du se stilig ut till och från jobbet eller på vinterpromenaden så är det skinn eller mocka som gäller.

När du väljer färg på dina handskar så ska du fundera på färgen på resten av dina ytterkläder. Är jackan svart och skorna i brun mocka? Ja då behöver du välja ett par handskar i brun mocka, eftersom du helst vill matcha accessoarer med skor, snarare än jackan. Har du en helsvart outfit så gör sig ett par handskar i en unik färg väldigt bra, t.ex. ett par gröna eller blå handskar. Kolla in vår stora guide till färgmatchning av kläder om du vill lära dig mer.

Här hittar du stiliga och värmande handskar:

  1. Arket.com/Handskar

Lycka till med handskköpet!

Föregående artikelFå Bort Dålig Lukt I Skor – 3 Husmorsknep!
Nästa artikelVad Betyder Likvida Medel? Den Enklaste Förklaringen Av Dem Alla
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.