Här är tillfällena då slipsarna får komma ut och leka!

Slipsar är riktigt härliga. De höjer automatiskt en outfit till oanade nivåer och sätter verkligen pricken över i'et när man vill sticka ut och se krispigt dressad ut. Men det finns ett stort problem med slipsen, man får användning för den alldeles för sällan. Att gå och kolla slipsar i välsorterade varuhus är lite som att glida runt på XXL Vildmark, man tittar på pilbågar, coola enmans-tält och rejäla kängor. Man önskar att man hade användning för alla de där grejerna, problemet är inte att betala för dem, utan att man helt enkelt aldrig gör de där coola sakerna med de coola prylarna.

Nu är det kanske inte lika sällsynt att man har användning för slipsen som för en yx-spade med inbyggd kompass, men det är ändå inte tillräckligt ofta.

Men när ska man ha slips då? Låt oss inte dagdrömma om kompasser och knivar för länge. Här är en lista med de 5 mest klassiska tillfällena att bära slips på. Så du vet när det är läge att förkovra dig i din hemliga lilla slipsgömma.

1: Bröllop

när ska man ha slips bröllop

Den här är rätt självklar. Personligen har jag aldrig varit på ett bröllop där det inte varit både lägligt och rimligt att ha slips på sig.
Så nästa gång det dimper ned en vackert utsmyckad inbjudan så är det bara att jubla och springa iväg till slipshandlar'n.

2: Arbetsintervjuer

när ska man ha slips intervju

Den här är lite mer varierande än bröllopet. Slips passar inte riktigt för alla typer av intervjuer för alla typer av jobb. Skall du t.ex. söka jobb på ICA som kassör så kan det vara lite överflödigt med slips. Inget ont om det jobbet så klart, men risken finns att du uppfattas som lite kaxig och överkvalificerad vilket kan leda till att du inte får jobbet.

3: Finare middagar

när ska man ha slips middag

Middag av det finare slaget innebär nödvändigtvis inte obligatorisk slips. Men som jag nämnde ovan så är det största problemet för oss modeintresserade män inte att äga en slips, utan att försöka få användning för dem så ofta som möjligt. Så jag säger passa på, fram med slipsen och trumfa ”klädkoden” lite.

Exempel på ”finare middagar”

  • 25/30/40/50…-års fest
  • Middag för att fira att du skall vara bestman på din väns bröllop
  • Middag för att fira att din vän skall få barn
  • Nyårsmiddag

4: Första dejten

när ska man ha slips date

Den här rackaren är också lite knepig. Är du en man med en uttalat avslappnad klädstil så kanske det inte är läge att dra på sig slipsen på första dejten. Gör du det så kommer personen du skall träffa troligtvis att bli lite förvirrad, eftersom du inte ser ut som dig själv.

Men har du en proper klädstil så är slipsen ett klockrent alternativ. Kombinera den gärna med en relativt ned-dressad outfit (men ändå slipskompatibel), t.ex. med en kofta över skjortan istället för en kavaj, eller en slips under tröjan för att göra den mer av en detalj än en center piece så att säga.

5: Nätverksträffar

när ska man ha slips jobb

Okej, den här kanske inte alla stöter på i sin vardag. Men om du (som extremt många andra) jobbar inom försäljning, eller om du är en entreprenör, ja då kommer du med 99% säkerhet att komma i kontakt med någon form av nätverksträff.

Än en gång så är det inte tvång att ha slips bara för att man skall ut och nätverka, men det är ett ypperligt tillfälle att låta de små liven komma ur garderoben och leva lite.

Ute efter nya slipsar?

Är du i behov av att utöka din garderob med nya härliga slipsar? Kolla då in Oscar Jacobson eller Stenströms, de har ett brett utbud herraccessoarer, bland annat slipsar.

Föregående artikelSe Bättre Ut På Bild Med De Här 2 Modell-teknikerna!
Nästa artikelCSGO Wiki: En omfattande vapenguide för tävlingsbruk
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.