Klockan, Mannens huvudsakliga accessoar

Tygremmar, tygspännen, eller Natoarmband som det också heter, en gammal engelsk design som först användes av Engelska flottan för att de skulle kunna bära klockan utanpå sin våtdräkt, och för att den inte skulle rosta. Nu, en modedetalj.
Klockor med tygrem har blivit omåttligt populära de senaste åren, mycket tack vare Svenska Daniel Wellingtons ikoniska klockor med nato-armband. Tygremmen är klassiskt preppy och går att bära till det mesta, dock är dessa klockor aldrig lika dressade som en med läder eller metall-armband.

När det gäller klockor med tygrem så är just Daniel Wellington en toppkandidat för bra klockor till bra pengar. Deras klassiska Cambrigdemodell (bild nedan) kostar ca 1200kr och är en bra klocka i modern design. Är du inte så sugen på det märket, kanske för att alla dina vänner redan har en, så har GANT sin Bradleymodell (bild ovan) som kostar ca 1600kr. Precis som Daniel Wellington så ha GANT ett natoarmband som enkelt går att byta för lite variation.

klockor-med-tygarmband-daniel-wellington-avslappnade-klockor
En klassisk Daniel Wellington-klocka, modell Cambridge.

Så matchar du din klocka med tygrem

Klockan är som sagt en fantastisk accessoar, så här kombinerar du din tygremsklocka med din outfit för bästa resultat:

  • En klocka med tygrem är alltid med neddressad än en i  läder eller metall, bär den därför i mer avslappnade sammanhang.
  • Tygremsklockor kan användas för att dressa ned en dressad outfit. Om du till exempel bär kostymbyxor och skjorta, men vill få din outfit lite mer casual så är en klocka med tygrem den perfekta accessoaren. Du behåller stilen, men din outfit blir med avslappnad.
  • Tygremmar är billiga, så passa på att ha remmar i flera olika färger för att på ett snyggt sätt kunna matcha olika kläder. Det är ett billigt sätt att höja din outfit.
Föregående artikelDe 10 Farligaste Djuren I Världen – Använd Myggstift Och Sluta Dricka läsk!
Nästa artikelBlir man Förkyld av att vara kall? Kanske den mest djupt rotade myten av alla?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.