Man kan tro att de farligaste djuren i världens ska vara stora och skräckinjagande…

Björnar, Krokodiler och Hajar, alla mycket farliga djur om du stöter på dem i fel läge. Men de är inte lika farliga som en cheeseburgare med bacon.

Överlevnadsprogram och program om farliga djur har alltid varit populärt. Vi fascineras av det som är farligt och spännande. Men trots det så verkar vi inte lägga speciellt mycket energi på det som är farligast av allt, vi själva och vår vardag.

Här nedan är en infographic som visar de 10 farligaste djuren i världen (sett till antalet dödsfall per år), och vart du löper stor risk att stöta på dem.

De 10 farligaste djuren i världen!

de-10-farligaste-djuren
De 10 farligaste djuren i världen, sett till hur många dödsfall som årligen rapporteras.

Intressant information ovan, men ingen statistik är värd att nämnas om man inte jämför den med något annat.

Men hur farliga är alla dessa vilda djur man läser om hela tiden, egentligen?

Oavsett om krokodilerna har ett riktigt bra år och äter upp dubbelt så många människor som normalt så kommer de inte komma i närheten av antalet som dör av högt blodtryck varje år. Något som till viss del kan motverkas med motion och en varierad kost.

Här är en lista med de vanligaste dödsorsakerna i modern tid (dessa siffror är endast baserade på statistik från U.S.A). Så fort man jämför siffrorna så blir det väldigt tydligt att idioti och lathet är betydligt större faror än vilda djur.

de-vanligaste-dödsorsakerna
Det är väldigt tydligt att idioti och lathet är betydligt större risker än vilda djur.

Låt oss jämföra statistiken

Intressanta exempel på hur skev statistiken om farliga djur är, är att passiv rökning dödar 53000% fler varje år än den beryktade vithajen, eller att 100 gånger fler dör i fetma varje år än av flodhästar.

Ytterligare så får man räkna med det faktum att de flesta av dessa djur bara är farliga om du självmant letat rätt på dem och retat upp dem, du kommer aldrig stöta på en buffel av en slump, och även om du gör det så är det otroligt osannolikt att den skulle försöka döda dig om du inte provocerar den.

Fet mat är farligare än flodhästar och krokodiler

Slutsatsen man kan dra av den här informationen är att vilda djur inte är ute efter att döda dig. De vet inte vart du bor och de har inget emot dig som person. Det som däremot är farligt är idioti och brist på eftertanke.
Ta hand om din kropp, och läs på om det lokala djurlivet om du skall ut och resa så ökar du dina chanser att överleva både på hemmaplan och utomlands.

Föregående artikelÄr Hundar färgblinda? Om man jämför med en Hök så, Ja. Se hur 5 olika djur uppfattar världen
Nästa artikelKlockor med tygarmband – Daniel Wellington dominerar
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.