Pikétröjan är i vår mening ett kraftigt underskattat plagg

Pikétröjan är otroligt flexibel, det ultimata plagget på många sätt. Om du endast har ett att välja på så kommer du känna dig bekväm i de allra flesta situationer i en piké.
Jobb? Inga problem, piken bar krage och ett fi are tyg än en t-shirt, med eller utan krage.
Avslappnad fest? Pikén funkar utmärkt, du kommer inte känna dig överklädd och stroppig som med en skjorta, men du kan särskilja dig från det vanliga t-shirt-packet.
Uppklädd fest? Även här är det inte katastrof med en piké, visst kommer du känna dig underklädd, men med en kavaj eller blazer och så länge byxorna är dressade så bör du vara ok.

Självklart är inte pikén ett magiskt plagg, du kan inte gå på bröllop med piké och du kan inte gå på arbetsintervju med piké, så länge det inte handlar om ett barjobb eller en skön butik.
Men trots rimliga svagheter så vågar vi påstå att pikén är ett fantastiskt plagg, som faktiskt är underskattat.

Nu är det, som alla känner, sommar! och det är dags att ta fram de mer färgglada pikéerna.

Morris, New Piqué, Orange
Morris, New Piqué, Orange

Morris, New Piqué, Orange

Vi har skrivit mycket om Morris på senaste tiden, och med all rätt, de har uppdaterat sin kollektion och 2013 verkar vara ett bra år för dem när det gäller snygga och användbara kläder. Sedan skadar det inte att det är ett svenskt märke som gör kvalitativa och snygga kläder. Här är en klockren sommar-piké, orange och lite smalare i passformen, ett bra val i sommar.

Boomerang, Joe Basic Pique, Bold Blue
Boomerang, Joe Basic Pique, Bold Blue

Boomerang, Joe Basic Pique, Bold Blue

Svenska Boomerang kom nyligen med en ny kollektion pikétröjor i somriga färger. Den här klarblåa är vår favorit. En blå piké kommer du dessutom ha användning för året runt på obestämd tid, blått är tidlöst.

Morris, New Piqué, Pink
Morris, New Piqué, Pink

Morris, New Piqué, Pink

Ännu en sommar-piké från Morris, rosa piké hade sin storhetstid runt 2001-2002, men det betyder inte att det inte helt enkelt är snyggt med en rosa piké på sommaren. Dock så bör man undvika sin rosa piké på vintern när man är blek och glåmig. Men som med alla plagg så höjer en solbränna plagget rejält, och detta plagg är inget undantag.

Lyle & Scott, Plain Polo Shirt, Fern Green
Lyle & Scott, Plain Polo Shirt, Fern Green

Lyle & Scott, Plain Polo Shirt, Fern Green
Många inom mode spår att grönt blir sommarens färg, vi ser gärna att de har rätt då grönt helt enkelt är skönt.
Klyschor å sido så är grönt tyvärr en relativt sällsynt färg inom herrmode, trots att en grön piké eller skjorta tillsammans med en jämn solbränna och ett par svarta byxor är en svårslagen kombination.

Föregående artikelBloody Mary, tomatjuice och selleri till folket!
Nästa artikelDe 100 Mest Kontroversiella Artiklarna På Wikipedia
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.