Vissa saker kommer folk aldrig vara överens om…

Wikipedia är en fantastisk källa till information, en riktigt revolutionerande kraft inom kunskap! Men i och med att Wikipedia gjort kunskap tillgänglig för alla att både konsumera och redigera så blir det tydligt att folk aldrig kommer kunna enas om vissa saker. Här nedanför är en lista med de 100 mest kontroversiella artiklar på Wikipedia.

Vad räknas som kontroversiellt då?

Listan har tagits fram av en grupp forskare vid Cornell University som i en studie tittat på vilka artiklar som redigerats flest gånger av olika konton och i tätast följd.

Listan är inte speciellt otippad, det är religion och politik i topp på de flesta språk.

Kontroversiella artiklar på Wikipedia

20130601-115528.jpg

Lite skillnad mellan språken

Även om majoriteten av ämnena inte är så otippade så finns det vissa intressanta skillnader, till exempel så är sport mer kontroversiellt på portugisiska och spanska Wikipedia än på andra språk. Medan Artiklar inom nöje verkar vara mer omdebatterade i Asien.

Hur kontroversiell en artikel är räknas som sagt på antalet gånger en redaktörs förändringar/tillägg har ändrats helt.
Med andra ord så är det lite av ett informations-krig på Wikipedia där redaktörer ständigt ändrar varandras artiklar för att få fram sitt budskap.

Föregående artikelFärgglada Pikéer – Sommarens softaste plagg!
Nästa artikelBjörnkram
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.