Corona, Robusto och Churchill, tre typer av cigarrer du bör känna till…

Förhoppningsvis har du reda läst våra guider: ”Hur röker man cigarr?” och ”Cigarren – Allt du behöver veta om herrklubbsklassikern!”. Har du inte det så är det hög tid!

Här tänkte vi lista 6 olika typer av cigarrer som är bra att känna till. Oavsett om du är en cigarrfantast eller inte alls röker så är det här rätt bra kunskap att känna till om du gillar traditionella manliga saker och rör dig i herrklubbs-liknande miljöer.

1: Robusto

Robuston är en av de absolut vanligaste typerna av cigarren. De är kortare än de flesta andra sorter men väldigt kraftiga, därav namnet.

Längd: 12 cm
Tjocklek: 20 mm
Röktid: ca 1 timme

2: Belicoso

Belicoso är Spanska för ”Krigisk” och de är bland de tjockaste av alla cigarrsorter, men har ett väldigt smalt huvud, precis som cigarrer på tecknad film helt enkelt. Belicosos är mycket koncentrerade i röken och smaken, vilket gör att de inte är att rekommendera för nybörjare.

Längd: 15 cm
Tjocklek: 19 mm
Röktid: ca 2 timmar

kubanska cigarrer

3: Corona

Corona-cigarrer är mycket populära eftersom de kommer i en lång rad olika smaker och nyanser. De brukar ofta kallas ”The golden standard of cigars”. Coronas har en väldigt lätt rök vilket gör dem perfekta som cigarrer för nybörjare.

Längd: 14 cm
Tjocklek: 17 mm
Röktid: ca 1 – 1.5 timme

4: Lonsdale

Lonsdale är väldigt lika Coronas på så sätt att de har en lätt men välsmakande rök.

Längd: 14 cm
Tjocklek: 17 mm
Röktid: ca 1 – 1.5 timme

hur vet man om en cigarr är bra

5: Panetela

Panetelas är kända för att vara längre men smalare än de flesta andra cigarrer. På grund av deras längd så tar de rätt lång tid att röka och det sägs att en Panetela går igenom olika faser när du röker den, vilket syftar på att aromen och smaken kan skifta under tiden du röker. Hurvida det stämmer får en konnässör svara på.

Längd: 15 cm
Tjocklek: 15 mm
Röktid: ca 2 timmar

6: Churchill

Döpt efter den välkända Brittiska premiärministern Winston Churchill som förutom sin politiska position är känd för att alltid ha gått runt med en cigarr i munnen. Den här typen av cigarr är för de som verkligen gillar tung och smakrik rök, samt att röka riktigt länge.

Längd: 18 cm
Tjocklek: 19-20 mm
Röktid: ca 3 timmar

skillnad mellan cigarett och cigarr förklaring

Läs mer om cigarrer

Tycker du det här med cigarrer är intressant? Kolla då in vår stora, men enkla, guide till allt om cigarrer, samt vår guide: ”Hur röker man cigarr?”, där får du lära dig hela processen kring att röka cigarr på ett korrekt sätt.

Storlekstabell

olika typer av cigarrer storlek och tjocklek

Sammanfattningsvis

Det finns många olika typer av cigarrer, men dessa 6 är de vanligaste:

  1. Robusto – den vanligaste sortens cigarr
  2. Belicoso – en av de tjockaste cigarrtyperna
  3. Corona – dessa har en väldigt lätt rök, vilket gör dem bra för nybörjare och de som tycker andra typer av cigarrer är för sträva
  4. Lonsdale – precis som Coronas är dessa lätta i röken och mycket smakrika
  5. Panetela – längre och smalare än Sandra typerna. På grund av sin längd kan de ta upp till 2 timmar att röka
  6. Churchill – döpt efter den kända brittiska premiärministern. Dessa är mycket tunga i röken och smaken

Förhoppningsvis blir det nu det lättare att välja cigarr som passar just dig inför nästa nyårsfirande, dop, bröllop eller svensexa!

Föregående artikelWinter Wonderland – En Tonictwist På Glöggen
Nästa artikelCigarr – En Komplett Guide Till Herrklubbsklassikern
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.