Lite kaffe om dagen håller doktorn borta från magen

I en intervju med Bloomberg säger en grupp statligt utsedda forskare att 3-5 koppar kaffe om dagen definitivt är positivt för hälsan, och att inget tyder på att det finns några hälsorisker förknippat med det. Tom Brenna (en av forskarna) brister till och med ut: Coffee's good stuff!” under intervjun.

Testerna visar att 3-5 koppar kaffe om dagen korrelerar med minskad risk för typ-2-diabetes och hjärt-kärlsjukdomar. Målsättningen med forskningen har varit att ta fram nya riktlinjer för diet-rekommendationer i USA. Så forskningens resultat har chans att påverka miljontals människor.

”Coffee’s good stuff!”

Men var inte ”efterbliven”

Att kaffe är nyttigt innebär dock inte att latte, capuchino och frappe är bra grejer. Majoriteten av de dryckerna är inte kaffe, och har aldrig varit kaffe. Majoriteten av dem är fet mjölk, sirap och socker.

Vad är Espresso?
Nu när vi fått svar på frågan ”Är kaffe nyttigt?” så är det läge att lära dig allt om Espresso!

Måste vi ens börja med energidryckerna?

Förhoppningsvis är du redan fullt medveten om att energidrycker är skräp rent hälsomässigt. Det är fortfarande så att rent kaffe är det som är nyttigt, inte en miljon olika smakämnen och syntetiska sötningsmedel.

Kortfattat

Svaret på frågan ”Är kaffe nyttigt?” är ”Ja!”. Men det är ett svar man skall ta bokstavligt, det är alltså kaffebönor och vatten tillsammans som är nyttigt. Inte energidrycker, feta kaffe lattes eller sockerstinna frappes.

Mer om kaffe

Nu när kaffe bevistats vara nyttigt så kan jag rekommendera att du kollar in vår artikel om hur koffein påverkar hjärnan och vår andra artikel som enkelt sammanfattat lär dig allt du behöver veta om espresso!

Föregående artikelDarkest Dungeon – Du kommer må dåligt och dö!
Nästa artikelÄr det farligt att blanda alkohol och energidryck?
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!