Många gånger har man hört att det är farligt att blanda alkohol och energidryck

Men varför? Är det inte bara för folk som är överkänsliga och har hjärtproblem? Nej, så är det inte riktigt.

Faran ligger inte i att dö på fläcken

Det som gör det farligt att blanda alkohol och energidryck är att på sätt och vis så påverkar koffeinet dig på motsatt sätt mot hur alkoholen påverkar dig.
När du dricker mycket så blir du till slut alldeles yr, trött och inser att det är dags att sluta dricka. Men när får i dig koffein så uppfattar du dig själv som mindre full och betydligt mycket piggare. Forskning visar även att koffeinet får dig att vilja ha mer alkohol. Så på sätt och vis slår du ut kroppens eget försvar.

Det här innebär att risken för att man bli överdrivet superpackad ökar dramatiskt. Och när du blir så full så försvinner ditt omdöme totalt och du kan lätt bli akoholförgiftat. Något många människor dör av varje år.

600%

Annan forskning från 2012 visade att folk som blandar alkohol och energidryck hade 600% högre risk att drabbas av hjärtkomplikationer, anfall, skakningar och sömnrubbningar.

Skall du välja något så välj inte sockerfritt!

Om du trots det tänker blanda alkohol och energidryck så skall du inte välja sockerfritt. Sockret i drycken hjälper faktiskt till bromsa fyllan något. Så kör du light så blir du ännu fullare, ännu snabbare.

Varför du inte skall blanda alkohol och energidryck

Här svarar I Fucking Love Science på ovanstående fråga.

Föregående artikelÄr kaffe nyttigt? Allt pekar faktiskt på det! Utom vissa saker
Nästa artikelHur rakar man sig? Det kan verka självklart men…
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.