Apple Claus, en enkel juldrink för alla smaker…

Juldrinkar är ett härligt sätt att sätta extra krydda på julfirandet. Självklart kan man man bara knäcka en öl eller hälla upp en whisky, men det är inte alls samma sak som att ställa sig och blanda en cocktail särskilt anpassad för tillfället. En signaturdrink, precis som en ikonisk maträtt, sätter pricken över I:et för högtiden eller tillfället, vad vore till exempel midsommar utan sill och snaps? Eller en grillkväll i sensommarsolen utan en öl? Mat och dryck är en viktig del av vår kultur. Därför är vi lite extra stolta när vi kan presentera vår alldeles egna juldrink Apple Claus, komponerad av redaktionens egen bartender Jenny!

Apple Claus är enkel att blanda, enkel att dricka och sist men inte minst, enkel att anpassa beroende på om du föredrar vodka eller bourbon.

Vad innehåller Apple Claus?

  • 4 cl Bourbon eller vodka, beroende på vilken typ av sprit du föredrar.
  • 1 dl ”Cloudy äpplejuice”, alltså inte klar och mörkbrun äpplejuice utan den typen man inte kan se igenom.
  • 1 st Kanelstång.
  • Apelsinskal
  • Is

Hur gör man en Apple Claus

  1. Häll bourbon eller vodka, kanelstång och is i ett tumblerglas.
  2. Rör om så att kanelstången får en chans att avge lite smak.
  3. Skär av en bit skal från en apelsin, försök att bara få med det orangea, inte det vita. Ta sedan skalet och vik det för att pressa oljan ned i glaset.
  4. Fyll upp med cloudy äpplejuice.

Där har du det, din alldeles egna Apple Claus, Obsids egna juldrink.

Ännu bättre med kanelsockerlag

Om du känner dig ambitiös så blir Apple Claus ännu bättre med en skvätt kanelsockerlag. Det kan låta jobbigt att koka egen sockerlag, men det är faktiskt enklare än man tror. Följ vår guide här: ”Hur gör man egen sockerlag?”.

Fler drinkar med juice?

Gillar du drinkar som innehåller juice så hittar du många fler i vår lista: Drinkar med juice.

Bourbon- och vodkadrinkar

Oavsett om du gillar både bourbon och vodka, eller bara en av dem så hittar du många fler sådana drinkar i våra listor: ”Drinkar med bourbon” och ”Vodkadrinkar”.

Föregående artikelUte Efter En Hobby Att Tjäna Pengar På? Här är 3 otippade tips!
Nästa artikelFärganalys – Få Svar På Frågan: Vilka Färger Passar Jag I?
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!