Öl, Vin eller Sprit, vad föredrar de egentligen i Tchad?

Har du någonsin undrat vilka länder som föredrar öl? Eller vilka som helst dricker sprit? Tack vare det alltid så fantastiska internet så finns det nu en interaktiv karta som visar exakt det här!

På kartan ser du alla världens länder, alla representerade med en färg, gul (öl), röd (vin) eller blå (sprit). Det du ser här nedanför är alltså alla länders favoritdryck!

Vinet på topp i Sverige

Personligen så blir jag faktiskt lite förvånad när jag ser att det är vin som ligger i topp i Sverige, jag hade gissat öl. Utöver det så är det inte så många överraskningar, det är sprit i Ryssland (otippat) och öl i USA. Det näst mest förvånande skulle vara Kina och Japan i sådana fall, att de föredrar sprit där hade jag heller inte gissat.

Ser du något förvånande? Hittar du någon kul statistik via den interaktiva kartan? Släpp en kommentar nedanför och dela med dig.

Alla länders favoritdryck

alla länders favoritdryck
alla länders favoritdryck
Föregående artikelIrish Trash Can – En Härligt Udda Cocktail!
Nästa artikel4 Tips när det kommer till att beställa vin på krogen
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.