Blodapelsin, Metaxa och kanel i en skön mix…

Aegean Fizz kan ses som den Grekiska versionen av Whiskey Sour, med en skön kaneltwist som komplement till det härliga vita skummet på toppen!

Drinken är enkel att blanda, förutsatt att du har kanelsockerlag tillgängligt, men även om du inte har det så är det tack och lov sjukt enkelt att göra sockerlag, det tar bara några minuter.

Vad innehåller en Aegean Fizz?

  • 6 cl Metaxa
  • 3 cl blodapelsinjuice
  • 2 cl kanel-sockerlag (här hittar du vårt recept på kanelsockerlag)
  • Äggvita
  • Sodavatten att toppa av med
  • Is
  • Vinglas att servera i

Hur gör man en Aegean Fizz?

  1. Skaka Metaxa, blodapelsinjuice och äggvita i en shaker UTAN is ordentligt i ca 20 sekunder
  2. Addera is och sockerlag och fortsätt skaka i ca 20 sekunder till
  3. Sila upp drinken i ett vinglas och toppa av med sodavatten

Sugen på mer drinkar?

Gillar du Metaxa så tycker jag du ska kolla in alla våra andra Metaxadrinkar. Älskar du det där sköna skummet man får av skakad äggvita? Perfekt, för självklart har vi även samlat alla våra drinkar med äggvita på ett smidigt ställe!

Föregående artikelSantorini Sunrise – En Grekisk Soluppgång Med Mynta
Nästa artikelArizona Sunrise – Mexikansk Soluppgång Med En Amerikansk Twist
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!