Förra veckan köpte Facebook meddelande-appen Whatsapp för sinnessjuka 19 Miljarder dollar, precis som väntat så växer konkurrenterna nu lavinartat, speciellt Telegram

Sedan Facebook köpte Whatsapp så har Telegram ökat sin användarbas med över 5 miljoner nya användare. Samma dag som affären offentliggjordes så ökade nedladdningen av Telegram med ca 300%, något man utan tvekan kan kalla för en ”migrering”.

Det som lockar med Telegram är deras syn på integritet, som vi alla vet så äger Facebook allt du gör och laddar upp där, de tar dina bilder och slänger in i annonser, säljer din adress och din internethistorik etc. Nu när Facebook köpt Whatsapp så får man räkna med att detsamma kommer hända med alla meddelanden du skickar. Här kommer Telegram in i bilden som en ”riddare på vit häst”.

telegram-app-iphone-gratis-meddelandeapp-whatsapp
Telegram lovar mycket, och om de håller ungefär hälften av allt de lovar så gör det Telegram till det bästa alternativet till Whatsapp

Integritet

Telegram har som sagt ett fokus på användarintegritet och säkerhet, Appens grundare Pavel Durov har själv sagt att hans ambition är att skapa en App som de Ryska myndigheterna inte skall kunna avlyssna. Pavel har till och med dragit igång en tävling där den som lyckas hacka tjänsten vinner 200.000 dollar, så pass säkra är de på Telegram.

Än så länge är Telegram gratis att använda och fri från annonser, något som med säkerhet dock kommer att ändras inom en snar framtid, för om de inte samlar in uppgifter om användarna för att sälja (som Facebook, Google, Twitter etc.) och inte tar betalt för varken appen eller användandet av den så kommer de självklart att gå i konkurrs om de inte ens visar annonser, så någon form av annonsering eller ändring av integritetsavtalet kan vi vänta oss inom kort.
På Telegram site så står det: ”Vi bygger inte en användarbas. Vi bygger en meddelandetjänst för folket”, vilket självklart låter både nobelt och bra för användarna, men det är tyvärr sällan det fungerar så i verkligheten.

Det bästa alternativet

Oavsett om vi kan förvänta oss annonsering i framtiden eller ej så är Telegram utan tvekan det bästa alternativet, appen är snabb, användarvänlig och stabil. Så vill man inte stödja Facebook genom Whatsapp så är det Telegram du skall ladda ned.

Telegram i Appstore

Telegram på Google Play

Föregående artikelFärgmatchning av Kläder – Så matchar du dina kläder rätt! Man vill ju inte se ut som en Clown
Nästa artikel”The Business” GTA Online uppdateras med lite snygga kostymer och gula bilar
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.