Alla vill vi ha trygghet, ekonomisk säkerhet, mat på bordet och lite god öl. Vi vill vara lyckliga helt enkelt. Men vilket land i världen är egentligen det lyckligaste?

Man hör ofta att Sverige rankar högt på alla typer av positiva listor över världens länder, jämställdhet, pengar, jobb, säkerhet och framförallt på listan över världens lyckligaste länder.

Här nedan är två kartor som visar vilka länder som är de lyckligaste i världen. Vi har valt att visa två olika kartor, från olika källor för att vara lite källkritiska och visa en lite bredare bild av lycklighetsmåttet.

Världens Lyckligaste länder enligt muezart.com

Den här kartan visar de 10 lyckligaste länderna i världen. Ju större cirkel desto högre ranking i ”Lycklighetsrankingen”.

Vi ser att 8 av 10 länder ligger i Europa och att alla de Nordiska länderna är med på topp 10. Det är dock lite otydligt exakt vilken ranking de olika länderna har, vissa cirklar är väldigt nära varandra i storlek. Min uppskattning är att Danmark rankar 1a och att Sverige lägger sig på en 4e plats i listan, riktigt bra med andra ord.

Vilket är världens lyckligaste land?

världens-lyckligaste-länder
Världens 10 lyckligaste länder.

Världens Lyckligaste länder enligt Washington Post

Denna karta visar alla länder i världen och deras individuella poäng på en Lycklighetsskala. De är alltså inte rankade mot varandra som på den ovanstående kartan.
Vi ser ungefär samma information här. Västvärlden är generellt sätt lyckligare, alla de Nordiska länderna anses mycket lyckliga och Sverige placerar sig riktigt bra än en gång.

vilket är världens lyckligaste land
Vi skall inte klaga så mycket i Sverige, vi må frysa på vintern och klaga över regnet på sommaren, men jämfört med så gott som alla länder i Afrika så har vi det riktigt bra.
Föregående artikelHur Slipar Man Knivar? En Kort Och Enkel Videoguide!
Nästa artikelDet bästa från TV-Shop! – 3 minuter av härliga infomercial-fails
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.