Den personliga ekonomin är ett omtalat ämne. Sedan lyxfällan startade för några år sedan så privatekonomi blivit hett. Det har skaparna bakom Tink valt att spela på

Tinks tag-line är att Appen ger dig koll på din privatekonomi. Detta genom att samla alla dina utgifter och inkomster på ett och samma ställe och sedan presentera det för dig på ett mycket pedagogiskt vis.

Vi har testat Tink lite snabbt och gillar det vi ser.

Grundläggande om Tink

Appen består av sex flikar, Inkomst, Utgifter, Kvar av lön, Konton, Budget och Översikt. Du byter lätt mellan de olika flikarna och i översikten får du en bra sammanfattning av nuläget.

Det första du kommer behöva göra när du startar upp Appen är att kategorisera en del utgifter, för att få allting på plats. Majoriteten av utgifterna är kategoriserade rätt, vilket är mycket imponerande om man jämför med andra liknande tjänster, så som t.ex. Smartbudget.

Efter några minuters konfigurerade och kategoriserande så är allt på plats och du bör ha en ganska bra överblick över din nuvarande månad.

Det finns inte så mycket att säga om Tink i allmänhet, vad du tycker om tjänsten är individuellt då det handlar om att få information, unik för en själv, och sedan agera på den.

Tink Budget
Tink låter dig sätta en budget, det ger dig större kontroll och underlättar dig i ditt sparande

Skapa en budget

Med Tink kan du även sätta en budget, det ger dig större kontroll och underlättar dig i ditt sparande. Att ha kontroll är en grundläggande faktor för att kunna utvecklas, här känner vi att Tink verkligen kan komma till användning. De flesta vet inte exakt vad de har för utgifter varje månad och ännu mindre vad alla pengarna egentligen går åt till. Att då få en lättöverskådlig överblick och sedan kunna sätta gränser för vad man är villig att spendera på till exempel restaurangbesök eller kläder är kan vara mycket effektivt.

Att kunna sätta sin budget och sedan i realtid kunna se hur man ligger till är både ögonöppnande och sporrande för många.

Tink på datorn
Tink går att komma åt via din smartphone, surfplatta och dator.

 

Kom åt all information från din telefon, din surfplatta och din dator

Tink går att komma åt via din smartphone, surfplatta och dator. För att du hela tiden skall kunna hålla koll på dina utgifter och inkomster. Ett stort plus eftersom man inte alltid har det ena eller det andra nära till hands.

Slutsats

Som med alla relativt avancerade tjänster som skall kopplas ihop med ytterligare tjänster, som det handlar om i Tinks fall, så är det alltid lite buggigt i början och det lär ta någon månad innan allt flyter på och visar korrekta siffror som man verkligen kan använda i sin vardag.

Men konceptet är genialiskt, grafiken är riktigt tilltalande och vi tror att tjänsten kan gynna många. Däremot så kan den även skapa stress och en känsla av att man inte bör unna sig något, för köper jag en kaffe på till jobbet så kommer graferna att ändras och min budget att lida. Den negativa aspekten av tjänsten är visserligen helt och hållet på användaren och kan man inte hantera en ekonomisk överblick över det egna beteendet så kanske man ändå inte är redo att bo ifrån sina föräldrar?

Vad tycker du om Tink? Svara gärna på vårt formulär nedan, eller ge oss din åsikt i en kommentar nedan.

Har du testat Tink? Vad tycker du?

View Results

Loading ... Loading ...

Tink finns att ladda ned gratis i Appstore

Föregående artikel14 Ikea-produkter som tidningen ”The Week” tycker är i konflikt med sitt namn
Nästa artikelTweedkavajen – Dagens inspiration
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.