Hjärnan är fantastisk, det vet vi alla. Men vad är skillnaden mellan vänster och höger hjärnhalva?

Om du är filofosik och har god hand med människor, vilken halva är då din dominerande? Om du är måldriven och alltid har en todolista i högsta hugg, har du Höger eller vänster som dominerande hjärnhalva?
Detta är något vi alla hört talas om, att ens karaktärsdrag styrs mycket av vilken hjärnhalva som är den dominerande. Men det är få som vet hur det faktiskt ligger till.
Här nedan är en Infographic som enkelt och pedagogiskt förklarar skillnaden mellan vänster och höger hjärnhalva, samt vilka karaktärsdrag som är särskiljande för de olika halvorna.

Utöver en förklaring över vad som är klassiska höger/vänster-drag så finns även råd för hur du bäst kanaliserar dina styrkor för att prestera på topp. Är du till exempel höger-hjärnad så är det rekommenderat att du alltid ser till att sätta upp prioriteringar innan du börjar med ett projekt av något slag, detta eftersom du tenderar att emotionell och kreativ, vilket lätt kan få dig att sväva iväg och tappa fokus.

Vet du inte vilken hjärnhalva som är dominant hos dig så kan du göra ett test här!

Studera denna infographic, och passa på att lära dig något som de flesta tror att de vet.

skillnad-höger-vänster-hjärnhalva

Föregående artikel6 Jultomtar i fylleslagsmål, på Jultomtarnas årliga ”konferens”
Nästa artikelHouse of Cards säsong 2 får releasedatum
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.