Även du kan se bättre ut på bild, vi lovar!

Hur kommer det sig att alla andra alltid ser bättre ut på foton? Är de bara begåvade med fotogeniska ansikten, eller finns det faktiskt något knep bakom det hela?
Ja, så klart finns det knep, det finns det alltid!

I den här guiden går vi igenom 2 stycken rätt så enkla tekniker som alla kändisar och modeller använder sig för att se så bra ut som möjligt på bild. De är som sagt enkla att lära sig och funkar ofattbart bra.

På tal om det här med knep som får en att se bättre ut på kort så kommer du nog också tycka att vår artikel: ”Varför ser man bättre ut i spegeln än på foto?” är intressant, så kolla även in den.

Men nu, låt oss fokusera på hur du kan lära dig se bättre ut på bild, med hjälp av 2 enkla tekniker!

1: Använd ögonen och 'Squincha'

Som du säkert känner till så heter kisa (när du kniper ihop ögonen) ”squint” på Engelska. Det är ifrån det ordet som Squinch kommer. ”Men vad är squinch egentligen? Det låter ju helt påhittat!”, ja jag håller med dig, och det är för att ordet är påhittat.

Den kända fotografen Peter Hurely uppfann ordet när han försökte förklara för sina kunder vad han ville att de skulle göra.
Tekniken handlar om att 'nästan kisa'. Man använder alltså musklerna runt ögonen för att försiktigt pressa ihop dem lite grann. Det ska absolut inte vara att kisa, utan bara minska avståndet mellan ögonlocken utan att stänga ögonen. Vi kommer visa bilder nedanför så det blir lite lättare att förstå.

Men för att ytterligare förtydliga: Det du försöker uppnå när du squinchar är att eliminera vitan ovanför och under iris (den färgade cirkeln i ögat). För ser man den, ja då ser du ofta bara chockad och stressad ut.

Före-och-efterbilder

Nu när vi lärt oss hur man squinchar så känns det lägligt att titta på 2 stycken bilder, en med ett vanligt, neutralt ansiktsuttryck, och en där personen i fråga squinchar.

se bättre ut på bild teknik med ögonen
En helt vanlig bild, inga konstiga miner
se bättre ut på bild ögonen
Och så squinchar vi lite, enorm skillnad!

 

De här två bilderna är så klart överdrivet tydliga. Men om du tittar på diverse foton på kändisar och modeller så kommer du se att de är betydligt närmare ansiktsuttrycket på den nedre bilden än den över.

Se bättre ut på bild med hjälp av ögonen – VIDEO

Orkar du inte läsa en massa text? Kolla då in den här videon där kändisfotografen Peter Hurley förklarar vad han menar med att squincha, och ger ett drös exempel.

2: Använd käken rätt!

Ögonen är ditt första vapen i kriget mot dåliga bilder, och käken är ditt andra. Det du vill göra är att skapa en så tydlig käklinje som möjligt. Det du behöver göra för att uppnå detta kan först låta onaturligt och kännas konstig, men när du ser effekten av tekniken så kommer du snabbt vänja dig, och vara tacksam att du tog dig tid att läsa den här guiden.

2 steg till en grym käklinje

Så här gör du för att få till en så bra käke som möjligt, i 2 enkla steg. Börja med att stå rakt framför kameran, och sen:

  1. Tilta fram pannan mot kameran
  2. Skjut fram hakan, lite bara

Före-och-efterbilder

Låt oss titta på 2 bilder, en där personen står i en naturlig pose med rak nacke och ingen lutning, och en där han tiltar pannan mot kameran och skjuter fram hakan något.

se bättre ut på bild käken och hakan
En naturlig pose, rak i nacken, inga konstigheter
se bättre ut på bild hakan och käken
Och här skjuter han fram huvudet och tiltar pannan mot kameran, vilken skillnad!

Som du ser är skillnaden enorm! Lär dig den här tekniken och squinchandet så kommer du se att det blir en enorm skillnad i hur stilig du ser ut på bild!

Se bättre ut på bild med hjälp av käken – VIDEO

Orkar du inte läsa? Kolla på Peter Hurleys andra video. I den får du lära dig allt om hur du kan se bättre ut på kort med hjälp av käken. Både framifrån och från sidan.

Sammanfattningsvis

Om du vill se bättre ut på bild så behöver du alltså bara squincha lite och se till att tilta fram pannan och skjuta fram huvudet så att käklinjen blir tydligare. Svårare än så är det inte!

Föregående artikelSå Avgör Du Om Ditt Företag Är Berättigat Till Lån
Nästa artikelNär Ska Man Ha Slips? De 5 Klassiska Tillfällena
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.