Mustascher, byxor och axelbandslösa klänningar. Sånt får man vara försiktig med

Det finns många länder i världen, och varje land har en lagbok fylld med lagar. Därför är det nästan osannolikt att det inte skall finns lite sjuka lagar. De flesta sådana hittar man i lite äldre länder, som efter 500 år kanske inte riktigt har samma prioriteringar. Men det är inte bara gamlingarna som hunnit fixa lite skumma lagar, även gröngölingar så som USA har ett par.

Lagboken hänger helt enkelt inte alltid med samhället i sin utveckling, här är 7 konstiga lagar som bevis.

1: Ett begränsat antal Franska grisnamn

I Frankrike är det, än i dag, olagligt att döpa en gris till Napoleon. Orsaken är rätt uppenbar. Det komiska är att lagen fortfarande är aktiv. Jag tvivlar dock på att någon dömts för detta brott de senaste hundra åren.

2: Byxförbud Swaziland

I Swaziland (ja, det är ett riktigt land, faktiskt ett du sett oftare än du tror, de ligger nämligen efter Sweden i alla listor där du måste välja land när du skapar ett konto) så har den ”härlige kungen”, Mswati III, sett till så ingen missuppfattar det här med patriarkat. Där är det nämligen olagligt för kvinnor att bära kläder som påminner om manskläder. Ertappas en kvinna med tex ett par byxor på stan så har soldater rätt att slita av dem. Härligt ställe va?

3: SHOW ME THE MONEY!

I Thailand är det olagligt att trampa på pengar. Troligtvis har det något att göra med att kungen står som motiv på deras valuta.

4: 50% Tango tack

I Argentina finns en lag som säger att av all musik som spelas på nattklubbar, så måste minst 50% vara tango.

Konstiga lagar
Argentina kör stenhårt på sin tango

5: Motsatt mustaschkamp

I delstaten Iowa är det olagligt för en man med mustasch att kyssa en kvinna på öppen gata. Rimligt.

6: Håll dig under natten

I Schweiz är det olagligt att spola toaletten efter kl 22:00.

7: ”Care for some cross dressing mate?”

I Australien är det lagligt för alla män att bära klänning, så länge klänningen INTE är axelbandslös

Det finns fler!

Det finns hur många konstiga lagar som helst, det här är bara 7 snabba. Har du några favoriter? Skriv en kommentar här nedanför och dela med dig!

Föregående artikel4 Exempel på radioaktiv mat – Nej, inte Tjernobylkaka!
Nästa artikel5 Hemligheter som gör dig bättre på att konversera
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.