Det är inte bara att göra mål i fotboll, man får även kuta runt en jäkla massa, men hur långt springer en fotbollsspelare på en match egentligen?

Fotboll är världens mest populära sport, kortfattat går det ut på att sparka in bollen i motståndarens mål, men för att lyckas med det så krävs det ofta enorma mängder löpning, mer än man kan tro.

När man beräknar hur långt en fotbollsspelare springer på en match så är det lite olika beroende på vilken position man tittar på, men enligt SportVU så springer en genomsnittlig fotbollsspelare 11.2km per match. Självklart springer en målvakt inte ens en bråkdel av det, och mittfältare (som springer mest av alla positioner) drar säkerligen upp snittet rejält. Så det är inte en exakt siffra per person.
Kortfattat är det omöjligt att komma med ett exakt svar på frågan ”Hur långt springer en fotbollsspelare på en match?”, men man kan säga att det är lätt över en mil.

Hur långt springer en fotbollsdomare då?

Fotbollsdommare springer faktiskt längre än spelarna, men bara ca 5-10% längre. Dock så springer de baklänges nästan 20% av matchen, eller nästan 3km!

Föregående artikelVeckans gränspressare!
Nästa artikelSuperseriöst nyhetsankare sjunger ”I Like Big Butts”
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.