Tekniken och människorna håller Bitcoin i topp…

Bitcoin är inte bara den äldsta kryptovalutan, det är även den största på hela marknaden, och har varit det ända sedan den lanserades 2009. Det säger ganska mycket om dess kvalité och hur populär den är.

Det måste väl finnas ganska bra anledningar till att den för det första överlever den gigantiska konkurrens som råder på marknaden, och på samma gång stannar på toppen under all denna tid?

4 anledningar för varför Bitcoin har klarat sig i över 10 år

Nedan hittar du några av de största anledningarna till varför Bitcoin har överlevt den stora konkurrensen under de senaste tio åren:

1: Den var först

I många fall hjälper det att vara först, och det verkar som att det stämmer i Bitcoins fall. Kryptovalutan var överlägset först i jämförelse med de andra stora och populära alternativen på marknaden, och har haft ledningen i över 10 år.

Det här är förmodligen en av de viktigaste anledningarna till varför den är störst. Om någon annan kryptovaluta hade varit först hade Bitcoin förmodligen inte varit lika stort och populär som den är i dagens samhälle.

2: Den bygger på bra teknik

I grund och botten bygger Bitcoin på grym teknik, vilket gör att den är ett riktigt bra alternativ till de traditionella fiatvalutorna. Även om det finns andra kryptovalutor som anses har bättre teknologi, är Bitcoins system tillräckligt bra för att fungera på ett acceptabel nivå. Om du är ny i kryptovärlden och vill börja handla är Bitcoin Up ett bra ställe att börja, eftersom du kommer att kopplas till en pålitlig mäklare, direkt efter att du har registrerat dig.

3: Människor är fästa vid den

Det här är onekligen en av de allra viktigaste punkterna för varför Bitcoin har överlevt så pass länge. Människor har helt enkelt vant sig vid att använda den här kryptovalutan, och vill inte behöva byta till en helt ny variant när de väl har ställt om till denna.

Många företag har även börjat acceptera den som en form av betalning, vilket förstärker dess position ytterligare. Om företagen accepterar Bitcoin, men inte andra kryptovalutor, är det klart att fler människor kommer att välja den här kryptovalutan framför andra alternativ.

man bitcoin dator

4: Den har nått mest människor

Bitcoin har onekligen nått en större mängd människor i jämförelse med dess konkurrenter. Därmed har den även värvat betydligt fler medlemmar, det är inga konstigheter överhuvudtaget.

En framgångsrik kryptovaluta måste nå ut till så många människor som möjligt, och Bitcoin leder onekligen i skrivande stund.

Bitcoin är fortfarande den främsta kryptovalutan på marknaden

Det råder inget tvivel om att Bitcoin sitter på tronen inom kryptovärlden. Den har ett börsvärde som är mer än dubbelt så stort som nummer 2, och är mer än 10 gånger så stor som Cardano som ligger på plats nummer 3.

Det finns dock en hel del kryptovalutor som mycket väl kan komma att glida om Bitcoin inom den närmaste framtiden, varav Ethereum förmodligen har störst chans.
Alla kryptovalutor som ligger på topp-tio-listan har dock möjlighet att ta sig förbi, och det finns till och med en hel del andra alternativ som mycket väl kan komma att få sig en rejäl skjuts i baken i framtiden.

Hur länge kommer Bitcoin kunna hålla ledningen?

Det här är frågan som alla vill ha svar på. Hur länge kommer Bitcoin egentligen kunna hålla ledningen?

Med tanke på det stora antalet kryptovalutor som lanserades varje år, är det osannolikt att det inte slutligen kommer ett alternativ som verkligen ger Bitcoin en rejäl konkurrens. Ethereum och Cardano är för närvarande de starkaste konkurrenterna, men Solana och Polkadot är minst sagt intressanta alternativ som på kort tid har fått sig ett rejält lyft, både vad gäller börsvärde och popularitet.

Men med tanke på hur mycket större igenkänningsfaktor och popularitet Bitcoin har, är det osannolikt att någon kommer att ta över dess position inom åtminstone den allra närmaste framtiden.

Håll koll på säkerheten om du vill handla med Bitcoin

Använd en så säker kryptoplånbok som möjligt. Det finns vissa kostnadsfria alternativ som är bra, men vi rekommenderar att du åtminstone är villig att spendera lite pengar på ett säkert alternativ.

Kom ihåg att handel med kryptovalutor är förenat med risker. Priset kan både sjunka och stiga. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, och du kan förlora delar av eller hela ditt investerade kapital.

Föregående artikel4 Smarta Sätt Att Hitta En Billig Flygresa
Nästa artikelTrött På Att Kläder Luktar Surt Efter Tvätt? – Så Slipper Du Det!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!