Kortfattat om valutahandel…

Contract for difference-handel (CFD-handel) är en populär strategi bland många traders och kan tillämpas på en mängd olika finansiella instrument. Detta inkluderar: andelar, obligationer, råvaror, metaller, energi, index, aktier och utländsk valutahandel (forex).

Valutamarknaden är en av de mest aktiva i världen och det rapporteras att transaktioner värda nästan 6,6 biljoner dollar äger rum dagligen. Det finns många fördelar med att handla på valutamarknaden med CFD:er och du kan till exempel börja med valutahandel på Skilling och testa några av dem själv.

Om du är ny i valutahandeln och undrar vad en valutahandels-CFD är, kommer vi att upplysa dig om det i den här artikeln och förklara hur de fungerar.

Vad är en valutahandels-CFD?

En CFD är ett ”contract for difference”, och som namnet antyder är det ett kontrakt som tecknas mellan en investerare och en investeringsmäklare när man öppnar en position på valutamarknaden. Ett avtal görs mellan de två parterna som säger att de kommer att byta skillnaden mellan öppnings- och stängningskurs för en handel, när kontraktet går ut.

Hur fungerar en CFD?

En av de definierande egenskaperna hos en CFD är att den låter dig investera i den underliggande tillgången och öppna en position på marknaden utan att själv äga tillgången. I en CFD finns det en köp- och säljkurs som skiljer sig från tillgångens marknadsvärde. Skillnaden mellan denna köp- och säljkurs är känd som spread och vid CFD-analys kan detta användas för att förutse framtida kursfluktuationer på valutamarknaden.

CFD-handel liknar faktiskt vanlig valutahandel, särskilt när det gäller de strategier som kan tillämpas. En av de mest betydande fördelarna med att använda valutahandels-CFD:er är att de gör så att du kan handla på marginalen, vilket innebär att du kan köpa eller sälja om du förväntar dig att kurserna kommer att stiga eller sjunka. Dessutom gäller inte stämpelskatt för valutahandels-CFD:er, vilket betyder att de är ett mer skatteeffektivt handelsalternativ.

Handel med valutahandels-CFD:er

Att handla på valutamarknaden med just CFD:er gör att du kan öppna en position utan att äga valutorna. Vad du däremot kommer att äga är kontrakten relaterade till det indexerade priset på de handlade valutorna. Detta gör att du kan handla i några av de mest använda, inflytelserika valutorna i världen utan att mötas av en mängd olika lagstiftningsstrukturer och växelkurser.

Anser du dig själv vara en aktiv investerare?

View Results

Loading ... Loading ...

Vad kommer jag att behöva betala för valutahandels-CFD:er?

Som tidigare nämnts, behöver du inte köpa den själva underliggande tillgången, men det du kommer att behöva betala är spread:en. Som vi redan har nämnt är detta skillnaden mellan köp- och säljkurs. Desto mindre spread:en är, desto mer sannolikt är det att du kommer att göra vinst, eftersom kursen inte behöver förändras så dramatiskt för att falla till din fördel.

Många traders väljer att implementera valutahandels-CFD:er i sin tradingstrategi. En av anledningarna till detta är att du kan använda ett befintligt CFD-konto för att handla med en mängd olika finansiella instrument. Om du redan handlar på aktiemarknaden med CFD:er, kan du därför använda samma konto för att öppna en handel på valutamarknaden. Det är också möjligt att använda hedging vid CFD-handel, vilket gör att du kan skydda din position i ett valutapar genom att ta en motsatt position i samma par eller köpa säljoptioner.

Föregående artikel4 Annorlunda Saker Att Göra I Norge – Safari, Fest Och Luffarliv
Nästa artikelAverna Sour – En Sofistikerad Och Lite Otippad Drink!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!