Vissa saker du lärt dig är faktiskt fel

Om du är en prydlig person som gillar ordning och redo (misstolka inte tonen här, det är något positivt) så kanske din första reflex när du klätt på dig är att bädda sängen så att det är rent och fint i sovrummet innan du fortsätter med dagen. Men, det är faktiskt inte optimalt, det är rent ut sagt negativt att göra det.

Varför tror du att det är så då? Kvalster så klart.

Kvalster älskar fukt

Som du säkert vet så svettas du en hel del varje natt, även om du inte känner dig svettig när du vaknar så samlar din madrass och dina sängkläder upp stora mängder vätska varje natt. All den här fukten sitter som sagt i sängkläderna och madrassen, där kvalstret bor. Det är just den här fukten som gör att det är en rätt dålig idé att bädda sängen på morgonen.
När du slänger på täcket och rättar till överkastet så har du inte bara gjort sängen prydlig, du har även stängt in allt kvalster tillsammans med massa gosig fukt, det skapar en riktigt härlig miljö för de små liven, som frodas.

Solljus och frisk luft

Det du istället bör göra är att vika ned täcket så att den sida du har mot kroppen hamnar uppåt och lakanet får massvis med frisk luft. Dra sedan upp persienner och diverse rullgardiner så att det kommer in solljus i rummet. Solljus och frisk luft torkar ut kvalstret och minimerar dem, så att din säng blir håller sig ren och fin.

Föregående artikelVarför Är En Timme 60 Minuter?
Nästa artikel5 Bra Ted Talks Alla Män Bör Lyssna På
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!