Lyssna och lär

En riktig man känner sig själv, han har koll på sin omgivning, sina med människors signaler och han är nyfiken på livet och alla möjligheter. En riktig man är mån om att ta tillvara på livet och att påverka sina medmänniskor på ett positivt sätt.

Här är 5 bra Ted Talks alla män bör lyssna på. Förhoppningsvis kommer de alla att ge dig värdefulla insikter inom de ovan nämnda områdena och resultatet av det gör dig helt enkelt till en bättre man.

1: Testa något nytt i 30 dagar – Matt Cuts

Stå aldrig still, nöj dig inte med vardagen och framförallt, stagnera inte som människa!
Här är ett mycket inspirerande Ted Talk av Matt Cutts (en av Googles grundare) där han pratar om hur han själv bestämde sig för att under 30 dagar prova på något han alltid velat göra.

Lägg 3 minuter på det här Ted Talket och jag garanterar dig att du kommer känna dig inspirerade.

 

2: Universums historia på 18 minuter

Här är en fantastisk video som på 18 minuter går igenom hela universums historia, från innan big bang till internet och iPhones. Det är väl spenderade 18 minuter eftersom få saker kan ge en så bra perspektiv på saker och ting som att ha lite koll vår historia.

3: Att leva innan man dör

Det här är inget klassisk Ted talk, men det är värdigt nog att finnas med på Ted Talks officiella site, så då tycker jag att det platsar i den här listan också.
Det här är det välkända talet som Steve Jobs höll vid Stanford university år 2005. Det är ett oerhört minnesvärt tal som förhoppningsvis kan inspirera dig att lägga din energi på rätt saker i livet.

4: Den dolda kraften i ett leende

Det finns oerhört mycket att säga om vårt leende. Till exempel så är leendet ett av de få uttrycken alla kulturer på jorden delar. Att le får oss även att må bättre, leva längre och det kan enkelt påverka alla omkring oss. Det gör ett leende väldigt kraftfullt.

Visst du förresten att ett enda leende stimulera hjärnans belöningscentrum mer än 20,000 chokladkakor. Visste du det? Här är 7 minuter fantastisk fakta om vårt leende och varför du bör le mer.

5: Så får du folk att vilja lyssna på dig

I slutänden så handlar majoriteten av livet om hur vi kan påverka människorna runt omkring oss. Även om de flesta kanske inte skulle vilja hålla med om det så är det sant. Våra möjligheter att bli lyssnade på och förstådda påverkar hela vårt liv, allt från arbete och karriär till kärleksliv och föräldraskap. Att kunna kommunicera och framförallt, att få folk att vilja lyssna på dig kan ge dig oanade fördelar i livet.

Det här Ted-talket handlar om 7 saker du bör undvika när du pratar, om du vill att folk skall lyssna på dig.

Föregående artikelDärför Skall Du Inte Bädda Sängen På Morgonen
Nästa artikelÄr Det Bra Att Träna På Tom Mage?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.