Ja, varför? Hade inte 100 varit mer rimligt?

Det här är något de flesta av oss undrar med jämna mellanrum, det är den där typen av fråga som man precis som ”Varför heter det egentligen gaffel?” och ”Varför använder Amerikanarna egentligen det där efterblivna mätsystemet?” aldrig riktigt kommer på något vettigt svar på. Men Tack och lov för Babylonierna, för det finns faktiskt ett fullt rimligt svar på just den här frågan (den om de efterblivna Amerikanarna är det tyvärr ingen som har svar på än)

Den korta versionen – Den är jämnt delbar

När Babylonierna för massvis med år sedan ville ta fram lite sjysta system för att räkna tid så valde de siffran 60 just därför att den är enkel att arbeta med. Det är den lägsta siffran som är jämnt delbar med 1, 2, 3, 4, 5 och 6, vilket gör den flexibel.

Den längre versionen

Här är en video med ett lite längre svar på frågan: ”Varför är en timme 60 minuter?”. Se den, och känn dig lite smartare än snittet.

Föregående artikelEtt Naturprogram Om Gymmet
Nästa artikelDärför Skall Du Inte Bädda Sängen På Morgonen
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.