Allt handlar om ”Anti-stånd-hormonet”

Morgonstånd är en vardagsföreteelse för de flest män, vilket gör det extra intressant att lära sig mer om! Men vad beror det på? Handlar det om drömmar? eller är det bara för att man är pissnödig? Du är definitivt inte ensam med att undra varför man får morgonstånd!

4 klassiska myter

Innan vi går in på den faktiska, vetenskapliga sanningen så känns det passande att först ta upp de 4 mest klassiska myterna kring morgonstånd. Bara för att skjuta hål på dessa myter.
De nedanstående påståendena är alltså felaktiga.

  1. Män vaknar med stånd för att kvinnan har högre chans att bli gravid på morgonen. Teorin skulle alltså vara att man ska para sig direkt när man vaknar
  2. Mannen är kissnödig och urinblåsan trycker mor prostatan som gör att du får stånd
  3. Mannen har drömt upphetsande drömmar precis innan han vaknade
  4. Snoppen passar på att träna under natten. Självklart är detta helt felaktigt, det är ju inte riktigt så kroppen fungerar

Den riktiga förklaringen – allt är bakvänt

Morgonstånd förklaras enklast så här:
Kroppen producerar ett hormon, norepinefrin, som har en viktig funktion när det gäller erektioner. Detta hormon är nämligen det som styr blodflödet till penis.

När du går in i REM-sömnen så börjar du inte bara drömma, utan kroppen slutar även producera detta hormon, vilket gör att blodet kan flöda fritt.

Så tvärtemot vad de flesta tror så beror morgonstånd inte på drömmar eller en full blåsa, utan det handlar om att man under sin vakna tid har ett hormon som fungerar som ett ”anti-stånd-hormon”, men när man sover så har men helt enkelt inte tillgång till detta hormon. Bakvänt helt enkelt.

Varför får man morgonstånd? – Video

Orkar du inte läsa så kan du kolla in AsapSCIENCEs pedagogiska och illustrerande förklaring på fenomenet morgonstånd.

Sammanfattningsvis

Morgonstånd beror på att kroppen slutar producera hormonet norepinefrin, vilket är det hormon som styr blodflödet till penisen. Morgonstånd beror alltså inte på att du drömmer upphetsande drömmar eller att din penis tränar på natten, utan på att blodet kan flöda fritt till din penis.

Föregående artikelVintermode 2014 Herr – Boomerang kör marinblått
Nästa artikelGoat simulator till iOS – Äntligen lite get på mobilen!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.