Vill du bli en bättre man?

Signa upp dig på vårt gratis nyhetsbrev så får du våra bästa tips, råd och guider, rätt i din inkorg varje fredag!

Runkeeper är riktigt bra. Men tänk om man inte springer?

Runkeepers mission är att motivera alla att röra på sig mer. De har i många år haft sin extremt populära app Runkeeper, men nu tar de ett steg tillbaka och släpper Breeze, en app för alla som inte springer.

Breeze, inte bara en stegräknare

Runkeeper har som sagt länge hjälp miljoner användare att hålla motivationen uppe genom att mäta deras träning och deras resultat. Nu tar de nästa steg (pun intended) och lanserar Breeze, en Stegräknare+ skulle man kunna säga.

Precis som alla stegräknare och smartbands så räknar Breeze dina steg. Men istället för att bara få en summering av dina steg så får du även en sammanfattning av din vecka, uppmuntrande små notiser och smarta tips.
Allt för att få dig att inse hur lätt det är att motionera lite mer i vardagen, och vilken skillnad det gör.

breeze runkeeper
Utöver att mäta din aktivitet så får du även smarta tips och råd i Breeze

Hjälper dig göra smarta val

Syftet med Breeze är dock inte bara att mäta dina steg varje dag, utan en stor del med appen är att uppmuntra dig att göra smarta val i vardagen. Varje dag startar med en överblick över hur din veckas er ut hitintills och under dagen får du uppmuntrande meddelanden som skall få dig att jobba mot att nå ditt dagliga steg-mål.

Fungerar bara till iPhone 5s och uppåt

Tyvärr fungerar appen endast med iPhone 5s och nyare modeller. Detta därför att den jobbar med den nya M7-processorn som introducerades med iPhone 5s. Fördelen med detta är att Breeze (enligt dem själva) knappt drar något batteri över huvud taget. Nackdelen är att det begränsar antalet användare. Men man får helt enkelt ta och uppdatera sin telefon om man vill använda sig av Breeze.

Så här säger Runkeeper

Här är ett utdrag från Runkeepers blogg och deras presentationsvideo från Vimeo. Som alltid när det gäller amerikanska företag så är det enormt pretentiöst, men de försöker iaf hålla glimten i ögat lite då och då.

vad är breeze runkeeper
Så här säger Runkeeper själva om Breeze

Breeze by RunKeeper from RunKeeper on Vimeo.