Att raka bröstet är nog inget de flesta gör, men det betyder inte att det är omanligt

Det enda som är omanligt är att inte trivas med sig själv som man vill vara. Så oavsett om du föredrar rosa byxor, helskägg, kostym eller rakat bröst så är du manlig, så länge du trivs med dig själv och försöker vara en bra människa!

Om man nu vill raka bröstet då, hur gör man det på bästa sätt?

Trimma

Se först till att trimma håret med en skäggtrimmer om det är långt. Är det första gången du rakar dig så vill du definitivt trimma först, annars kommer rakhyveln bara fastna i hårstråna.

Blöt

Fukta ordentligt, det minskar friktionen och risken för irriterad hud.

På med raklödder eller något annat ”glidigt”

För att ytterligare minska friktionen så behöver du raklödder, rakgel eller något liknande. Du vill alltid minimera risken för irriterad hud.

Fram med hyveln

Nu är det bara att köra. Som alltid när du rakar dig så bör du raka medhårs första varvet, vill du ha ännu närmare rakning så kör du bara ett varv till, men den här gången mothårs. Att raka mothårs direkt gör att du lätt får inåtväxta hårstrån som blir till inflammerade hårsäckar som ser ut som finnar. Inte snyggt, och inte skönt. Så oavsett om du känner att man bör raka bröstet eller inte så bör du i alla fall alltid försöka undvika inåtväxta hårstrån och sliten hud!

Kom också ihåg att vara försiktig runt bröstvårtorna, lyft upp dem lite lätt och raka runt om.

Orkar du inte läsa?

Om du inte känner för att läsa, utan hellre får allt berättat för dig, så är det bara att kolla in Andreas Wilson i den här skönt fyndiga sponsrade videon. Om någon gillar att raka bröstet så är det han!

Föregående artikelSonos Play 1 recension – Min åsikt som ”icke-ljud-nörd”!
Nästa artikel3 Enfärgade skjortor – Perfekta för julfesten
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.