Sonos PLAY:1 – Den lilla högtalaren med det stora ljudet!

”Framtiden är här!” Så känns det i alla fall för mig som ”icke-ljud-nörd” när jag spelar upp musik på mina Sonos Play 1:or. Sonos levererar en enkel produkt med makalöst bra ljud i förhållande till det mycket lilla formatet (16,5 cm på höjden och 12×12 cm i övrigt). Storleken i kombination med att man dessutom kan placera ut i princip hur många som helst i sitt hem, på kontoret eller sommarstugan och spela upp samma eller olika låtar på alla enheter samtidigt (allt via din telefon) känns både lyxigt och oerhört enkelt.
Låter det intressant? Då skall du fortsätta läsa, för här är vår Sonos Play 1 recension!

Jag gillar när det är enkelt

Allt du behöver göra är att placera ut dina Sonos-enheter, ladda ner Sonos app på din telefon, surfplatta eller dator och sen följa instruktionerna på skärmen. Enkelt!
I appen kan du välja att lägga till olika musiklösningar, tex Spotify, radio eller liknande. Musiken spelas upp via ditt trådlösa nätverk, som du självklart har kopplat ihop med dina högtalare genom att följa instruktionerna i appen, (än en gång, enkelt!).

En bra funktion, som Sonos, p.g.a. efterfrågan, valt att lägga till på sina senaste produkter är att man faktiskt klarar sig utan att alltid ha appen igång. På din PLAY:1-enhet kan du spela upp eller pausa musiken med ett tryck på knappen på ovansidan av enheten. Du kan också trycka snabbt på samma knapp två gånger för att byta till nästa låt.

Sonos Play 1 recension
Du kontrollerar all musik via Sonos-appen. Men kan alltid höja, sänka och byta låt utan att öppna appen hela tiden.

Volymen regleras antingen via appen eller på volymknapparna som även de är placerade på ovansidan.
På tal om ljud så fungerar PLAY:1-orna utmärkt ihop om du vill skapa ett kvalitativt stereo-system. Vill du göra upplevelsen (om möjligt) ännu bättre så kopplar du ihop två PLAY:1 med en Sono SUB. Som med allt ljud måste man dock tänka sig för vart och hur man placerar sina högtalare. Ju mer frihet och utrymme en högtalare har desto bättre ljud kan den i princip leverera.

Så fantastisk kan den väl ändå inte vara tänker du nu då kanske? Nåt negativt måste det ju finnas?

Är de så här bra verkligen?

Ett stort minus är att man bara kan ha ett Spotify-konto kopplat till sitt Sonos-system. Det är dock något som kommer åtgärdas inom kort i Sonos uppdatering 5.2 som släpps innan årsskiftet. Utöver det är det inte så mycket att klaga på, de hade kunnat vara lite snyggare och det känns samtidigt konstigt att de har valt att ha Loudness som originalinställning när den levereras. Är man känslig så skall man alltså se till att ställa in sin PLAY:1 efter eget öra på en gång.

För mig som inte är varken musik- eller ljudnörd fungera detta system utan tvekan klockrent och utan någon direkt konkurrens av någon annan liknande produkt.

Jag vill ha ett enkelt och lättillgängligt sätt att lyssna på musik. Både till fest men framför allt i min vardag. Det lyckas Sonos leverera utan minsta problem!

Har du inte ett Spotify-konto?

Om du inte har ett Spotifykonto, eller bara känner för att testa något nytt, så har faktiskt Sonos en kampanj nu där ett år med Deezer ingår. Deezer är en musik-streaming-tjänst likt Spotify

Vart kan jag hitta Sonos Play 1:or då?

De finns i välsorterade ljud-och-bild-butiker och på Sonos hemsida, där de kostar ca 2000kr.

Slutbetyget då?

Jag gillar verkligen enkelheten och flexibiliteten med Sonos. Negativt är dock som sagt att man bara kan ha ett Spotifykonto per Sonos-system. Sedan så skulle de kunna ha varit lite mindre ”knubbiga”, men det är kanske bara en smaksak.

ÖVERSIKT
Ljud
8.5
Design
6
Installation
9,5
Användbarhet
7
Föregående artikel2 Enkla steg till att lära sig prioritera – Vattentätt!
Nästa artikelRaka bröstet eller inte? – Bör man, och hur gör man?
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!
sonos-play-1-recension-obsid<h3>Vi gillar</h3> Ljudet, enkelheten i att få ihop allt och storleken <h3>Vi ogillar</h3> Sonos-appen känns ganska ute och omständig och de hade kunnat vara lite snyggare.