Vad är det egentligen är sant av allt man hör om hjärnan?

För att öppna med en klyscha, hjärnan är fantastisk!
Det är självklart ingen nyhet och vi har alla hört det tusentals gånger. Det här är dock en lite annan take på hjärnan. Här är 7 seglivade myter om hjärnan!

1: Alkohol dödar hjärnceller

Det här har vi skrivit om tidigare, och det har faktiskt visats sig vara totalt fel. Alkohol dödar inte hjärnceller, men den kan skada funktionen att skicka signaler mellan hjärnceller. Detta är dock något som läker med tiden. Så oroa dig inte, du tappar inte 1000 hjärnceller för varje shot du tar.

2: Större är bättre

Många gånger har man hört att en stor hjärna skulle innebära att man är smartare, men ack så fel det är. En kaskelott har ca 6 gånger så stor hjärna som en människa, men de är inte speciellt intelligenta. Så det påståendet faller platt.

3: Vi använder bara 10% av hjärnan

Filmen Limitless (en rätt bra film för övrigt) baseras på det klassiska ”vi använder bara 10%”-snacket, något som är 100% fel. Genom hjärnscanning kan man tydligt se att vi använder 100% av hjärnan. Självklart med vissa skillnader beroende på vad vi gör, men hela hjärnan används.

 7 Myter om hjärnan

Se videon nedan och ta reda på alla 7!

Föregående artikeluberPOP – Helt vanlig samåkning, via Uber
Nästa artikelDin PIN-kod är ett hett byte, här är tjuvarnas nya knep!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.