Visste du att det här med man cold inte är en myt???

Vintern är här och alla vi män vet vad det innebär. Den fruktade mansförkylningen kommer tillbaka. I denna artikel presenteras några knep som hjälper dig att besegra och ta dig igenom årets upplaga av ”the man cold”.

Vad är egentligen en mansförkylning?

Precis som det låter är en mansförkylning, eller en ”man cold”, ett begrepp för att beskriva hur män kan reagera på sina förkylningar. Begreppet syftar främst på att vi män ibland kan verka dödligt sjuka så fort vi drabbas av de ondsinta vinterbakterierna. Något många av oss har fått ta en och annan gliring för.
Fast vad många inte vet är att det faktiskt finns belägg på att vår starka reaktion faktiskt kan vara berättigad. Aftonbladet har grävt i frågan och menar att män faktiskt tenderar att drabbas hårdare av dessa virus än vad kvinnor gör. Inte minst när det kommer till influensa.

Verktyg för att besegra förkylningen

Tack och lov finns det olika mediciner och metoder som kan lindra den obarmhärtiga mansförkylningen. Om du vet med dig att du brukar drabbas av en årlig släng influensa, så finns det goda möjligheter att vaccinera sig. Detta bör göras innan den riktigt isande kylan kommer eftersom det tar två veckor för vaccinet att få kraft.
Ett annat sätt att gå igenom vintern utan några större besvär, är att arbeta förebyggande. Det bästa sättet för att göra detta är att använda dig av handsprit och inte glömma bort vitamintabletterna. Dessa verktyg hittar du på i princip alla lagliga nätapotek i Europa. Sedan är det givetvis bra att äta hälsosamt och hålla igång med träningen. Inte minst när mörkret faller på.

man cold myt

Numera finns apoteken online

Sedan omregleringen av apotek-monopolet har en hel del apotekmärken dykt upp runt omkring i vårt land. Detta innebär också att det finns apotek med olika för och nackdelar. På samlingssidan apotekpånätet.com får du en snabb överblick över detta så att du snabbt kan bestämma dig för vilken internetbutik du vill använda dig av.

Om du likväl skulle vilja dubbelkolla en internetleverantör inom medicinvärlden innan du beställer dina varor, så kan du göra det på den här länken. Där ser du nämligen ett register över alla registrerade och auktoriserade försäljare av medicin online.

Summa summarum, mansförkylningen är på riktigt och du är fullt berättigad till att vara hur ynklig du vill när du väl drabbas. Det finns dock medel att besegra den envisa motståndaren. Antingen via vaccin eller med olika certifierade läkemedel och förebyggande vitamintillskott som går att beställa hem online.

Föregående artikelTrött På Lökringar Under Armarna? Här Är En Smidig Lösning!
Nästa artikelPermanent Hårborttagning Med Laser – Allt Du Behöver Veta!
Manlighet är ett jäkligt intressant ämne, vad är manlighet? hur blir man manlig? vad är omanligt? Djupa frågor... Men jag är inte bara djup som en Kent-låt från 2001, andra saker som intresserar mig är öl, roliga Youtubeklipp och solglasögon. Mycket nöje!