Har du det jobbigt med lökringar under armarna?

Alla vet hur pinsamt och obehagligt det är att vistas bland andra, medveten om att man har lökringar under armarna. De flesta av oss har någon gång upplevt det. För många, dagligen. Hur länge ska man behöva stå ut med detta? Lugn, det finns en lösning. Mer om detta följer nedan.

Varför får vi lökringar under armarna?

Rent generellt har svett ett dåligt rykte. Vi beskyller svetten eftersom att det ofta stinker. Vi anklagar den för att den avfärgar sig på våra kläder med bittert resultat av fula, gulbruna fläckar på våra vita T-shirtar. För de flesta händer alldeles för ofta, och när det sker reagerar vi på samma vis, i avsky. Hur trist det än må vara, är sanningen detta; Våra kroppar behöver svettas – av både praktiska och biologiska skäl. Men det finns sätt att motverka detta. Mer om detta nedan.

lökringar under armarna drywear
Svett är naturligt, det är vårt sätt att kyla ned kroppen. Men det är ju inte kul bara för att det är naturligt

Mer om lökringar och svett under armarna

Mer om svett: När din kropp värms upp oavsett om det handlar om i samband med träning, arbete eller klimat, reagerar hjärnan på samma vis och släpper ifrån sig svett från de cirka 3-4 miljoner körtlar som bor i kroppen. Detta gör kroppen som ett sätt för att minska kroppstemperaturen. Som en sorts skyddsmekanism. Men eftersom att mycket av denna avkylande vätska i vanliga fall bara skulle droppa ner (på golvet) och gå till spillo, skulle kroppen inte kunna kyla ner kroppen så fort som kroppen hade önskat. Därav för att hantera kylningseffekten mer effektivt, måste denna vätska avdunsta, dvs omvandlas till ånga. Så arbetar kroppen och därför svettas vi. Det finns givetvis andra skäl till varför vi svettas.

Alla vi människor har av historiska skäl även Apokrin-körtlar, främst i armhålorna och ljumskarna. Dessa körtlar fungerar som doftkörtlar hos flesta djur, där doftande svett kan hjälpa dom/oss att locka både män och kvinnor. Denna svett från dessa körtlar innehåller många näringsämnen, vilket gör den mer attraktiv för bakterierna som i stor utsträckning ofta belägger sig i armhålorna och ljumskarna. När bakterierna och svett interagerar får vi denna ovälkomna kroppslukt. Därför stinker våra lökringar under armarna.

Läs även: ”När är man fräsch? Allt från hygien till garderob!

t shirt svettlappar under armarna
Drywears antisvettlappar är insydda i plagget. Smidigt, och effektivt

Hur motverkar vi ovälkomnande lökringar, effektivt?

Vi frågade en panelgrupp om vilka metoder de testat och vilka metoder som varit mest effektiva för att svettas mindre. Ett flertal har provat på en av flera metoder såsom antisvett-krämer, terapi, botox-behandlingar, slutat raka sig under armarna, använt sig av naturliga tvålar, äppelcidervinäger, tea tree-olja, bakpulver, lime, väteperoxid med flera. Men som man säger det; Alla är vi barn i början, det tar tid att bemästra bekämpning av svett. Ibland finns lösningar runt hörnet.

För oss som varken vill ta till smärtsamma metoder såsom botox-behandlingar eller biverkande krämer, finns ett enklare sätt att motverka lökringar under armarna. Vi kollade runt på nätet och fann att det såldes antisvettlappar. Lappar som placeras/klistras under armarna. En bra idé att testa tyckte vi. De fick bära eller brista. Vi testade på lapparna i en vecka och det funkade faktiskt. Det enda nackdelen var att lapparna lossnade titt som tätt. Vi sökte vidare på nätet med fokus liknande lösning, dock efter lappar med bättre fästningsförmåga. Vi ”snubblade” över sajten https://drywear.se. En genial lösning som kombinerade en antisvettlapp insydda i plagget (se bilden ovanför). Snygga plagg var det dessutom! Vi har testat och nu 4 veckor senare har produkten överträffat våra förväntningar och lite till.

Föregående artikelVad Är En Kreditupplysning? – Kortfattat Och Enkelt
Nästa artikelMansförkylningen Är Ingen Myt – Så Besegrar Du Den!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.