Rakgel, Aloe Vera och Gröt, det är bra grejer

När solen väl väljer att lysa över vårt avlånga land händer alltid något speciellt. Plötsligt blir de annars ganska glesa gatorna fulla med människor som ska åt alla möjliga håll. Alla ska genast passa på att hitta på något.

Kanske passar du istället på att ge dig av till varmare breddgrader. Medelhavet är ju bara några timmars flygresa bort. Kanske föredrar du ett solsäkert Thailand?

Oavsett vad finns det en sak som vi har gemensamt: Vi bränner oss relativt snabbt i solen.

Nu finns det givetvis solskydd och flera andra sätt att skydda sig från solen. Men vad hur gör du för att lindra solbränna om du redan har bränt dig? Om solskydd inte längre är ett tillgängligt alternativ?

Som tur är för oss bleka svenskar finns det flera alternativ som lindrar solbränna både effektivt och enkelt. Låt mig presentera dig för tre rimliga och tre udda kurer för att lindra solbränna.

3 Rimliga Sätt Att Lindra Solbränna

Aloe Vera. Fortfarande den regerande mästaren. I alla fall om du frågar tillverkarna. Aloe Vera fungerar hur som helst bra för att lindra solbränna. Det gör att huden blir mjukare och du fjällar inte lika mycket. Det är också en enkelt produkt att få tag på Apotek eller mataffärer.

lindra solbränna aloea vera
Mirakelväxten, Aloe Vera

Värktabletter. Om du har blivit ordentligt bränd är faktiskt värktabletter värt att ta. Välj då en Ibuprofen. Även om det inte ger en svalkande effekt som Aloe Veran gör dämpar det smärtan som kan uppstå. När smärtan försvinner kan kroppen fokusera mer på att läka huden än att pumpa hjärnan full med smärtstillande.

Vatten och torra kläder. Om du absolut inte har något hemma är detta ett perfekt tips. Det gäller egentligen alla lindriga brännskador. Om du exempelvis bränner handen på spisplattan ska du skölja den under kallt vatten cirka 10 minuter. Därefter ska du torka den ren och låta den vara. Samma sak fungerar för att lindra solbränna. Ta en sval dusch och få bort sand, salt svett och smuts. Använd en mild tvål. Ta därefter på dig den största t-shirt du kan hitta och ett par lösa shorts – gärna bomull. Undvik onödig aktivitet.

3 Udda Sätt Att Lindra Solbränna

Rakkräm. Oftast innehåller din rakkräm mentol vilket tar bort smärtan ur en solbränna och lindrar den. Har du andra produkter som innehåller mentol går det också bra. Tänk på att de i övrigt ska vara skonsamma mot huden. Eftersom du har rakkräm i ansiktet är den naturligt mild.

Lindra solbränna raklödder
Var lite okonventionell och testa raklödder föra lindra solbrännan

Majsstärkelse. Oftast när du har bränt dig är inte den värsta tiden på eftermiddagen eller kvällen – den kommer när vi ska sova. Det känns som att lägga sig i en stekpanna och täcket är som rakknivar mot huden. Strö då lite majsstärkelse på lakanen för att minimera skav. Babypuder fungerar också.

Havregrynsgröt. När solbrännan väl börjar träda fram och det börjar klia passa på att ta ett grötbad. Mixa lite havregryn tillsammans med vatten och stryk det på huden. Antioxidanterna i havren kommer lugna ned din stressade hud.

Föregående artikelTycker Du Att Det Är Svårt Att Svälja Tabletter? Här Är Knepet!
Nästa artikel4 Rätt Casual Sätt Att Hitta Motivation Till Träning
"If you need a friend, get a dog". Ibland citerar jag fiktiva personer, ibland skriver jag om dem. Men för det mesta är det en lögn. När jag inte unnar mig en India Ale från Nils Oscar på "bästkusten" läser jag om sådant som intresserar mig. Jag önskar jag kunde säga att jag alltid är objektiv. Men det vore två lögner i samma bio. Det värsta som finns? När personer säger "enligt min åsikt" - Jag vet att det är din åsikt, det är du som säger det."