Alla känner vi till det där med kost, set och reps, men vad gör man när man inte pallar?

Något av det svåraste som finns kan vara att hitta tillbaka till eller komma igång med träningen efter ett längre avbrott. Alla känner till de mest grundläggande råden om att äta rätt och att träna regelbundet. Men hur ska man klara av det när motivationen har flugit sin kos fullständigt? Oroa dig inte, här är fyra sätt att hitta motivation till träning igen.

1: Läs på

Läs träningsbloggar, tidningar om träning, googla och läs på om olika träningsformer. Omge dig med texter som handlar om alla möjliga sorters träning. Varför, undrar du kanske. För att du behöver input. För att komma igång med träningen behöver du få in den i huvudet först. Läser du tillräckligt mycket om träning, så kommer du tillslut att längta efter ett hårt träningspass.

2: Börja smått

Sätt upp små mål. Riktigt små. Det kan handla om att ta trappen istället för hissen (en klassiker), men här kommer överraskningen – gör det bara en enda gång. Har du en promenadrunda som du brukar gå, ha som mål att springa från den första kurvan till bron där borta. En enda gång. Bygg upp små pytte-mål i vardagen, och du ska se att du tillslut känner dig som en konstant vinnare.

Hitta Motivation Till Träning
Börja smått, sikta på ett träd lite längre fram och kläm in 100 meter jogg under promenaden. Små vinster i vardagen kommer leda till ett stärkt självförtroende och nyfunnen motivation

3: Prata med folk

Prata med folk runtomkring dig om träning. Berätta vad du tänker, vad du vill uppnå med din träning, och fråga andra om råd. Kanske är en del av ditt problem med träningsmotivationen att du inte har någon i din närhet som tränar. Då kan du enkelt gå in i en sportaffär, köp nya träningsskor eller någon billig struntartikel, och passa på att ställa frågor. Den inputen du får där kan du sen ta vidare, och berätta för någon annan. Kanske blir det du som motiverar en vän till att träna tillsammans med dig!

4: Kom ur spår

Räkna med att din träning kommer att gå åt skogen. Det kommer att komma dagar då du knappt kliver ur soffan. Din nyttiga diet byts återigen ut mot en chipspåse. Du började gilla den där träningsvärken men kommer knappt ihåg hur den kändes längre. Räkna med det. Vissa planerar in en dag i veckan då de får ”synda”, men ett annat bra knep är att kliva av spåret när det verkligen känns jobbigt. Du kanske håller ut i flera veckor, men sen går det åt pipsvängen. Det är ingen fara, då är det dags för din paus. Du kommer att hitta tillbaka, för nu vet du hur.

Föregående artikelLindra Solbrännan Med 3 Rimliga Och 3 Udda Kurer
Nästa artikelHur Fungerar Hacking?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.