Det finns en hel del livsmedel som hjälper mot diverse åkommor, och det finns mängder med myter om vad olika livsmedel hjälper mot. Här är enkelt presenterad fakta om de vanligaste livsmedlen

Att Vitamin C hjälper mot förkylning har vi hört sedan vi var små. Men stämmer det verkligen? Och kan kanel verkligen hjälpa mot diabetes? Och framför allt, hjälper vitlök mot förkylning?

Här nedan är en länk till en undersökning där man analyserat de positiva effekterna av en mängd livsmedel, man har kollat hur väl de påstådda effekterna stämmer överens med verkligheten och sedan sorterat det hela i 6 kategorier: ”Strong, Good, Promising, Inconclusive, Slight och None”. Livsmedlen finns sedan placerade med i varje kategori efter hur väl den påstådda effekten verkligen stämmer.

T.ex. Kan vi se att Zink med mycket stor sannolikhet hjälper mot förkylning, och att Omega 6 troligtvis inte har någon som helst positiv effekt när det gäller Cancer.

En riktigt intressant infographic.

Här hittar du undersökningen.,

hjälper-ingefära-vid-illamående.hjälper-ingefära-vid-illamående.
Hjälper verkligen ingefära vid illamående?
Föregående artikelFrukostens dag på Mc Donalds!
Nästa artikelÄr Avokado nyttigt? 3 Fördelar med Avokado du kanske inte kände till!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.