Avokado är inte bara fantastiskt gott, utan även nyttigt. Men det visste vi alla redan, men kanske inte exakt hur nyttigt

Ofta hör man hur bra det är med Avokado, men då pratas det så gott som alltid bara om de höga halterna av Omega 3. Ett nyttigt fett som bland annat minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Men det finns andra fördelar med Avokado som är minst lika bra.

1: Avokado är anti-inflammatoriskt

Avokado innehåller höga halter av anti-inflammatoriska ämnen så som fytosteroler och karotenoid antioxidanter.

2: Avokado innehåller mängder med antioxidanter

Antioxidanter skyddar dina celler från yttre påverkan. Det är lite av ett allmänt mirakelämne som du bör försöka få i dig dagligen, och avokado innehåller mängder av det.

3: Avokado bidrar till optimalt näringsupptag

Tack vare enorma mänger oljeyror hjälper avokado dig att bibehålla ett optimalt näringsintag. Detta därför att oljesyrorna hjälper matsmältningssystemet att skapa nya ”transportceller” som portionerar ut näringen i kroppen.

Slutsats

Om du ställt dig själv frågan? ”Är Avokado nyttigt?” så kan du sluta undra nu. Omega 3 är något vi alla vet är nyttigt, och nu har du  ännu fler anledningar att slänga ihop en guacamole ikväll!

Föregående artikelHjälper vitlök mot förkylning? Eller är det en myt?
Nästa artikelBrun Skinnjacka – Dagen inspiration
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.