Finns det en skillnad mellan fryst och färsk mat är det gäller näring?

Detta är en fråga många funderar på regelbundet, den frysta maten känns som fusk, så den kan väl omöjligtvis vara lika nyttig som den färska? Eller? Vad är egentligen skillnaden mellan de två?

Till att börja med så är frysta grönsaker oftast skördade när de inte ens var mogna, för att de inte skall bli övermogna eller ruttna innan du hinner köpa dem i affären tusentals mil från där de odlats.

Samma sekund som du plockar ett hallon från busken så börjar näringsinnehållet att minska, bäret sitter inte längre kvar på busken och får därför ingen näring från fotosyntesen. Ett fryst hallon däremot plockas och fryses omedelbart, vilket gör att man låser in näringen. Visserligen så påverkar frysprocessen vitaminerna i hallonet något men rent generellt så innehåller frysta grönsaker och andra varor mer näring.

Däremot så är det bästa alternativen självklart att köpa nyskördade grönsaker i rätt säsong, eller ännu bättre, odla egna grönsaker och örter i möjligast mån.

AsapSCIENCE har slängt ihop den här informativa videon som förklarar skillnaden mellen fryst och färsk mat.

Fryst eller Färsk mat?

Föregående artikelHouse of Cards säsong 2 får releasedatum
Nästa artikelCoca Cola Life – Sötad med Stevia
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.