Bananer, syre och lite förarbete

Solen sticker i ögonen, måsarnas vrålande är outhärdligt högt, täcket klibbar fast överallt och kroppen skriker efter flott-drypande pizza. Känner du igen dig? Kanske var det bara några dagar sedan du vaknade upp med en ultra-galen bakfylla?

Vi har tidigare skrivit om varför man blir bakfull, så nu känns det rimligt att gå in på hur du kan bota bakfylla. Här är 4 mer eller mindre ovärderliga tips mot bakfylla!

1: Ät innan du går och lägger dig

Härligt va? Äntligen en ursäkt till att fyllekäka!
Bakfyllan beror till stor del på att du är uttorkad, och uttorkning botar man inte med mer öl, utan genom att få i sig rätt saker. T.ex. behöver du elektrolyter, mineraler och vitaminer i rätt mängd tillsammans med vätska för att motverka och bota uttorkning.

Fyllekäkar du innan du går och lägger dig så vaknar du med ett mindre underskott av ovanstående, vilket gör baksmällan lindrigare.

bota bakfylla 2
Du är uttorkad, fyll på vätskebalansen med lite citronvatten eller något annat härligt

2: Återställ vätskebalansen

Som vi alla redan vet så gör alkohol oss uttorkade. Anledningen till det är för att alkohol ökar på urinproduktionen så att du måste gå på toa oftare. Det leder till att du gör dig av med massvis med viktiga vitaminer och mineraler snabbare än du får i dig dem.

Så det första du bör göra när du vaknar är att dricka en resorb, eller ett stort glas vatten och äta något näringsrikt. Men bäst är faktiskt om du ser till att få i dig bra med vatten under själva festkvällen, och att fyllekäka ordentligt på vägen hem.

2: Undvik mörk sprit

Trist, jag vet. Men ju mörkare spriten är desto större chans att den innehåller congener, en biprodukt som uppstår i jäsningsprocessen. Congener tillhör PCB-familjen och kan få dig att må sämre helt enkelt. Så kör skinny bitches eller något, så minskar du risken för en obarmhärtig bakfylla.

3: Gå på en promenad

Syre snabbar på förbränningen av alkoholen. Så på med joggingskorna och gå en mil eller något. Du kan ju alltid köpa skräpmat på vägen, dubbel win!

bota bakfylla 1
En promenad skyndar på nedbrytningen av alkoholen, så på med skorna och gå och köp en pizza

4: Smäll i dig en bananpizza!

Ok, du kanske kan skippa pizzan, men banan är en utmärkt källa till kalium, vilket är (näst efter vatten och salt) det som du tappar mest av när du pissar lite för mycket. Så du vill definitivt fylla på med kalium. Men jag röstar ändå för att du kan smälla i dig en pizza, det är ju gott och ger i alla fall lite njutning mitt i allt elände.

bota bakfylla äta dricka
Som sagt, banan innehåller mycket kalium, och pizza mycket kärlek, så kör på båda

Där har du den!

Den definitiva guiden till hur du kan bota bakfylla, på riktigt – Det handlar som sagt om bananer, lite syre och precis lagom förarbete.

Källa: National Center for Biotechnology Information

Föregående artikelGumball 3000 – Dolphan Racear På Flygfält – *Sponsrad video*
Nästa artikelFile.Pizza låter dig överföra stora filer oerhört enkelt
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.