Har alla Indiska och Kinesiska shamaner fel?

Över 7000 studier har gjorts på curcumin, den aktiva substansen i gurkmeja. Alla säger så klart inte att Gurkmeja är ett mirakel och något vi bör äta varje dag. Men det finns väldigt många studier som visar på Gurkmejas fantastiska egenskaper. Så i det stora hela kan man konstatera att den guldfärgade roten är minst sagt nyttig.

För att besvara frågan, ”Är gurkmeja nyttigt?” så har jag skrivit ned 4 solklara fördelar med gurkmeja!

1: Vitare tänder

Det stämmer, gurkmeja är fenomenalt på att få bort missfärgningar från tänderna. Antingen så kan du bara se till att äta ett par bitar varje dag, eller så gör du så kallad ”guldtandkräm” på gurkmeja och kokosolja.

Så här gör du guldtandkräm

  • 1 tsk Gurkmeja
  • 1 msk kallpressad kokosolja

Blanda ihop ingredienserna till en pasta och borsta tänderna dagligen med blandningen. Efter några dagar så kommer du märka att missfärgningarna börja försvinna. Sedan är det bara att fortsätta för att hålla munnen frisk och tänderna vita.

2: Anti-inflammatorisk

Gurkmeja är kraftigt anti-inflammatoriskt, enligt vissa faktiskt mer effektiv än anti-inflammatorisk medicin. Det är oklart om den är just så effektiv, men det är klart att gurkmeja kvalar in på listan över mat som är bra mot inflammation.

3: Kan förebygga en rad allvarliga sjukdomar

Tack vare att gurkmeja är så rikt på antioxidanter så visar en rad studier på att roten ger ett ökat skydd mot Alzheimers och olika sorters cancer.

4: Kan vara effektivt mot depressioner

Enligt den här studien så visar det sig att gurkmeja kan vara minst lika effektivt mot depressioner som ”klassiska läkemedel”, som t.ex. Prozac.

Föregående artikelICA VS Zlatan, Vem Spelar Bäst? – *Sponsrad Video*
Nästa artikelVarför Rycker Man Till När Man Somnar?
Jag skriver mest om drinkar och resor, men gästspelar även lite här och där med min kvinnliga vinkel på diverse manliga ämnen. Utöver det så är ligger fokus på ett sorglöst och härligt liv!