Spelar storleken någon roll? Eller oroar sig alla män i onödan?

Hur många gånger har den frågan ställts? Så fort den ställs vet man direkt vad det handlar om.

Vi lever i en värld där störst är förknippat med bäst: stor bil, stort hus, stor båt, stor inkomst och – stor penis. Men är verkligen störst alltid bäst?

Spelar storleken någon roll
Enligt australiensisk forskning föredrar kvinnor muskulösa män med stor penis.  Annan forskning menar att den minsta mannen på bilden är mer attraktiv i de flestas ögon, om han ger sin kvinna mer uppmärksamhet än sin muskulösa och välhängda vän

Denna ständigt pågående diskussion mellan både kvinnor och män som varit ett hett samtalsämne under otaliga middagar, löprundor, shoppingturer – you name it. Det är en fråga vi aldrig tröttnar på och som vi aldrig lyckas besvara då det varierar från person till person. Dessutom, det som kan vara litet för den ena kan vara stort för den andra – med andra ord, det är oerhört individuellt.

Med ett sådant omdiskuterat ämne har det naturligtvis gjorts mycket efterforskning – allt för att försöka ge ett svar på denna outtröttliga fråga.

Dock är det inte bara våra åsikter som är delade då det kommer till detta ämne, så är även forskningsresultaten.

Medan viss forskning säger ja, säger annan nej medan den tredje att det beror på situationen. Vi ska ta en titt på de olika resultaten och se om vi kan bli något klokare.

Storleken spelar roll – och inte endast på de privata delarna

I en rapport av australiensiska forskare från 2013 kom de fram till att ja – storleken spelar roll.

Forskarna skapade ett antal datoranimerade män med olika kroppstyp, längd och storlek på penis. Kvinnorna i studien fick sedan betygsätta hur attraktiva de tyckte männen var och resultaten avslöjade att storleken på de privata delarna hade stor inverkan på hur tilldragande de tyckte mannen var då män med större penis rankades som mer attraktiva.

Studierna visade också att det inte endast är de nedre delarna på män kvinnor föredrar större, männen ska även vara långa och muskulösa med breda axlar och smala höfter.

Nej – storleken på penis har ingen betydelse

Så, för de män som inte är långa, muskulösa och utrustade med en stor penis kan nästa resultat komma som en lättnad. I en brittisk undersökning från 2014 framkom det nämligen att 52 % av befolkningen anser att storleken inte har någon betydelse. Det är dessutom fler kvinnor (57 %) än män (48 %) som anser att den inte spelar roll någon roll, vilket kan vara lite av en lättnad. Liknande resultat från en världsomfattande studie stödjer dessa resultat där det framgick att 85 % av kvinnorna var nöjda med sin partners storlek och endast 55 % av männen.

Otaliga undersökningar visar dessutom att det kvinnor söker hos män är saker som de allra flesta kan ändra på om de skulle behöva. Till de yttre faktorerna som spelar in hör att ta hand om sig själv och se välvårdad ut medan att vara lyhörd och ge sin kvinna uppmärksamhet hör till de huvudfaktorer de flesta söker hos en man.

Spelar storleken någon roll
De flesta kvinnor värdesätter lyhördhet och ömhet högre än en stor penis

För de män som fortfarande känner sig osäkra på om detta verkligen stämmer så kan vi avslöja att G punkten på en kvinna sitter endast 5 cm in i slidan, vilket betyder att de flesta män har möjlighet att nå den utan att vara utrustade med exceptionellt stora penisar.

Ja och nej – det beror på situationen

I en undersökning gjord i USA 2014 kom de fram till att storleken har betydelse, men bara när det gäller one night stands. Kvinnor föredrar nämligen olika storlek på penis beroende på om de är ute efter ett one night stand eller ett förhållande. I samma undersökning framgick även att det inte är längden som är viktig utan omkretsen. För de som är ute efter en ”fling” var det viktigare med modell större i omkrets än för de som var ute efter ett förhållande, där hade storleken inte någon direkt relevans.

Så, spelar storleken någon roll, egentligen?

Ja, nej, kanske. Det man kan säga är att det beror helt och hållet på vem du frågar och vad personen i fråga söker. Frågar du en man är det troligare att svaret är ja, och då för att de tror att det har mer avgörande betydelse för kvinnor än vad det faktiskt har.

Frågar du en kvinna ute efter ett one night stand är det möjligt att hon svarar ja, och nej om hon söker ett förhållande.

Dock så spelar det ingen roll för majoriteten av världens kvinnor, andra attribut såsom lyhördhet och ge sin kvinna uppmärksamhet är betydligt viktigare än en stor penis.

Så till alla ni män därute, så länge ni har ett vårdat yttre och tar väl hand om er kvinna har storleken ingen betydelse för de flesta. Skulle du stöta på någon där det är en avgörande faktor och du inte är ett välhängt muskelberg har du stor chans att träffa någon annan av de 85 % av världens kvinnor som anser att det inte har någon betydelse.

KÄLLAHealthexpress
Föregående artikelEvoland låter dig spela genom spelhistorien
Nästa artikelLip Sync Battle mellan Will Ferrell och Kevin Hart
Glad Londonbo med ett stort intresse för hälsa, relationer, träning, och kost. På helgen händer det dock att en drink (eller 10) slinker ner.