Ett slitet golv ger väldigt slarvigt intryck…

Kliver du in hemma hos någon och ser stora repor, missfärgningar och andra skador på golvet så får du genast en känsla av att personen i fråga inte är särskilt noggrann av sig, eller ens bryr sig om sitt hem.

Ett slitet golv är dessutom mer utsatt när det gäller potentiella fuktskador, jag menar, spiller du ett glas vin eller liknande på ett golv med stora repor så kommer det bli både missfärgat och risken är stor att vätskan rinner ned under golvet, vilket kan leda till enorma fuktskador.

Men ett nytt golv är inte nödvändigtvis den bästa lösningen

Är golvet slitet så kan det instinktivt kännas som att man måste lägga ett nytt golv, men oftast så är inte detta den bästa lösningen.

Allt för ofta ser man tråkiga linoleummattor eller klick-golv lagt ovanpå vackert och bastant trägolv från när huset byggdes. På 70- och 80-talet var man som galen i att täcka över originalgolv med plastmattor av olika slag. Det är inte alla som känner till detta och det är därför väldigt vanligt att man antar att man behöver lägga en ny plastmatta eller klickgolv om det nuvarande börjar bli slitet. Men allt som oftast så finns det faktiskt ett vackert trägolv där under, som bara längtar efter att få titta fram.

Ett massivt trägolv ger en hel annan känsla när man går på det, och atmosfären i rummet kommer att bli helt annorlunda. Vill du ha lite mer karaktär i rummet så kan du dessutom, lasera eller målar golvet för att skapa en unik känsla.

Tre saker du kan göra med ett slitet golv, som inte är att lägga nytt!

  1. Polera upp det: Med hjälp av en golvvax kan du ge ditt gamla golv en nyslipad och skinande finish. Vaxet fyller i repor, samtidigt som det lägger till ett skyddande lager som gör golvet mer motståndskraftigt mot framtida skador. Dessutom är det ett budgetvänligt alternativ till att lägga nytt golv.
  2. Färga in det: Ett annat budgetvänligt alternativ är att färga in ditt slitna golv. Med en speciell golvfärg kan du förändra hela utseendet på ditt golv och gömma eventuella repor eller fläckar. Detta kan vara ett bra sätt att modernisera och fräscha upp utseendet i ditt hem.
  3. Gör det till en konstinstallation: Har ditt golv sett bättre dagar? Varför inte förvandla det till en konstinstallation? Med lite kreativitet kan du förvandla varje repa och fläck till en del av ett större konstverk. Tänk dig, att i stället för att dölja ditt gamla golv, så kan du istället hylla det och dess historia.

slipat trägolv

Upprepa inte 70-talet!

Vad du än gör, upprepa inte det gamla 70-talet och lägg heltäckningsmatta eller plastmatta på ett vackert gammal trägolv. Slipa och olja det istället, och du kommer ha ett tusen gånger finare golv som håller i åratal framöver.

Föregående artikelHur Utstrålar Man Självsäkerhet Och Humor Samtidigt?
Nästa artikelEtt Lager Färg Gör Större Skillnad Än Du Tror
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.