Detta är ett betalt reklamsamarbete tillsammans med K3 Golv.

Ett slitet golv ger väldigt slarvigt intryck…

Kliver du in hemma hos någon och ser stora repor, missfärgningar och andra skador på golvet så får du genast en känsla av att personen i fråga inte är särskilt noggrann av sig, eller ens bryr sig om sitt hem.

Ett slitet golv är dessutom mer utsatt när det gäller potentiella fuktskador, jag menar, spiller du ett glas vin eller liknande på ett golv med stora repor så kommer det bli både missfärgat och risken är stor att vätskan rinner ned under golvet, vilket kan leda till enorma fuktskador.

Men ett nytt golv är inte nödvändigtvis den bästa lösningen

Är golvet slitet så kan det instinktivt kännas som att man måste lägga ett nytt golv, men oftast så är inte detta den bästa lösningen.

Allt för ofta ser man tråkiga linoleummattor eller klick-golv lagt ovanpå vackert och bastant trägolv från när huset byggdes. På 70- och 80-talet var man som galen i att täcka över originalgolv med plastmattor av olika slag. Det är inte alla som känner till detta och det är därför väldigt vanligt att man antar att man behöver lägga en ny plastmatta eller klickgolv om det nuvarande börjar bli slitet. Men allt som oftast så finns det faktiskt ett vackert trägolv där under, som bara längtar efter att få titta fram.

Ett massivt trägolv ger en hel annan känsla när man går på det, och atmosfären i rummet kommer att bli helt annorlunda. Vill du ha lite mer karaktär i rummet så kan du dessutom, lasera eller målar golvet för att skapa en unik känsla.

slipat trägolv

Behöver du hjälp golvslipning?

Bor i närheten av Stockholm och har ett slitet gammal golv, kolla då in K3 Golv, de är experter på både golvslipning och golvläggning. Så oavsett om det är så att du är bäst betjänt av att lägga ett nytt golv eller slipa ned ett vackert gammalt trägolv så kan de hjälpa dig.

Upprepa inte 70-talet!

Vad du än gör, upprepa inte det gamla 70-talet och lägg heltäckningsmatta eller plastmatta på ett vackert gammal trägolv. Slipa och olja det istället, och du kommer ha ett tusen gånger finare golv som håller i åratal framöver.

Föregående artikelHur Utstrålar Man Självsäkerhet Och Humor Samtidigt?
Nästa artikelEtt Lager Färg Gör Större Skillnad Än Du Tror
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.