Stor effekt med enkla medel…

Känner du att ditt hem behöver fräschas upp? Är du trött på din soffa, din tv-bänk, ditt skoställ, ja allt egentligen? Då är du inte ensam, men oftast så missar man de basala sakerna som gör stor skillnad och istället fokuserar man på stora saker, som just soffan, byrån eller tv-bänken. I den här artikeln ger vi dig tips på 3 saker du istället bör ändra på, istället för att beställa hem en massa nya möbler.

1: Måla taket

Jag vet att det låter tråkigt, men de flesta tänker aldrig riktigt på taket som en yta man behöver göra något med. Men inget kunde vara längre ifrån sanningen för om du går hem nu och tittar på ditt tak så kommer du märka att det, precis som väggarna, blir slitet och behöver tas om hand om.

Bor du i Stockholm eller någon annan storstad så kommer du märka att taket är gråaktigt vid dia fönster, eftersom avgaserna missfärgar taket. När du väl ser det och börjar titta på resten av taket så kommer du snabbt inse hur mycket du vill måla om!

2: Måla väggarna, eller en fondvägg

Det kan låta självklart, men att måla om hemma gör stor skillnad för hur rummet upplevs. Men detta gäller inte bara om du målar om ett vitt rum så att det blir rött, nej det gäller även om du målar om ett vitt rum med ett nytt lager vit färg! Det är precis som när man köper nya skor, man inser inte hur extremt slitna ens nuvarande skor är förrän man tar på sig ett par nya. Dina vita väggar där hemma är inte så vita som du tror, tittar du noga på dem så kommer du märka att de är rätt slitna, kanske till och med missfärgade på många ställen.

Ett nytt lager färg på väggarna kan ofta göra större skillnad än att köpa en ny soffa. Tänk på det nästa gång du ledsnar på ditt hem.

måla om hemma flagnad färg

3: Måla socklarna

Socklarna är de där trälisterna som sitter längst ned på väggen, mot golvet. De är lite som väggens skor kan mans säga, och du vet ju vad man säger om skorna, de gör mannen.

Det här med att ta hand om och fräscha upp socklarna är en underskattad och ofta förbisedd detalj som de allra flesta helt missar. Men det spelar ju ingen roll om du köper en ny tv-bänk när socklarna är nötta, skadade och allmänt äckliga.

Så lägg lite tid på att måla socklarna, det gör mycket större skillnad än du tror!

Har du några liknande tips?

Har du fler tips på saker man kan göra i hemmet för att enkelt få stor effekt? Maila dem då till red@obsid.se så kan vi utöka den här listan, eller skapa en helt ny lista med dina bästa tips!

Föregående artikelHar Du Slitet Golv Hemma? Ett Nytt Golv Är Inte Alltid Bästa Lösningen
Nästa artikelTor, Oden Och Freja – Nordisk Mytologi På Frammarsch Inom Film Och Spel
Namnet är Joel. Dagtid spenderas med studier, arbete, träning och vänner. Nätterna spenderas med fantasier om äventyr.