EU-domstolen är på folkets sida och frågan ”Hur tar man bort sig själv från google?” har kommit att bli en av Internets vanligaste

Sedan EU-domstolen fastställde att man skall kunna ”försvinna” från sökmotorerna så har det blivit en av de vanligaste frågorna på nätet. Så jag tänkte, självklart skall vi hjälpa folk som undrar ”Hur tar man bort sig själv från google?”. Här är en enkel och tydlig guide som i två steg förklarar hur du gör.

1: Är resultatet relevant?

Till att börja med så vill jag förtydliga att EU-domstolens beslut inte betyder att man kan få vad som helst borttaget från Googles sökresultat. Det handlar endast om sökresultat som är irrelevant, fel eller inte längre aktuellt. Är det helt vanliga festbilder som du vill skall försvinna, eller en bloggpost som ett gammal ex skrivit där det står att du är ganska osjyst så kan du räkna med att Google kommer strunta i din ansökan.

Det här handlar t.ex. om folk som blivit oskyldigt dömda för brott och sedan frigivna, eller folk som felaktigt hängts ut för något de inte varit delaktiga i. Det är tunga grejer helt enkelt!

2: Googles formulär

Om du anser att resultatet är irrelevant, fel eller inte längre aktuellt så är nästa steg att fylla i Googles formulär för att bli borttagen från sökresulteten.

När du fyllt i formuläret och bifogat bild på giltig foto-legitimation så är det bara att sitta ned i båten och be till Tor, Oden och de andra i gänget.

Formuläret fungerar bara för medborgare i EU.

Hur tar man bort sig själv från google
”Hur tar man bort sig själv från google?”

Försvinner jag från internet om jag fyller i det här formuläret?

Tyvärr är det inte så enkelt. Det är mer eller mindre omöjligt att få något helt utraderat från internet. I något hörn någonstans finns fortfarande filerna kvar. Tyvärr är det så det ser ut och det finns inte mycket man kan göra åt saken.

Det viktiga är dock att få bort irrelevanta, felaktiga eller inaktuella sökresultat från de kanaler som flest använder, och 98% av alla Svenskar använder Google som sökmotor. Sedan finns Flashback och andra obehagliga siter, och där finns det som sagt inte mycket man kan göra.
Som alltid om man är mån om att ha ett gott rykte så handlar det om att bete sig som folk från första början.

Föregående artikelBlå sommaroutfit – Stilrent och användbart
Nästa artikel2000-talets coolaste musikvideo!!?
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.