Börja planera nu, och njut ännu mer i sommar…

Det finns väl inget vi män gillar mer än att stå vid grillen en ljummen sommarkväll och känna doften av ribs som sakta rostas samtidigt som man avnjuter en kall öl eller två. Den heta kryddningen blandas med doften av nyklippt gräs, några barn längre ner på gatan spelar fotboll och tjoar förtjust när det blir mål, och du låter kvällssolens strålar värma ditt sommarbruna ansikte. Du tar ett djupt andetag och bara njuter av lugnet.

Reality check

För att den där perfekta Ernst-känslan ska infinna sig krävs det dock lite förarbete – Instagram-bilderna ser inte lika gemytliga ut när verandan har tagit stryk efter vintern och behövs oljas in, grillen har börjat rosta och de trevliga men lite väl nyfikna grannarna kikar över ditt halvrisiga staket och frågar dig ännu en gång om du tycker att de borde asfaltera eller plattlägga sin uppfart vilket de har funderat på i minst tre år nu. Det är nu det är dags att börja planera din perfekta sommar, för att slippa stressa och göra allt i sista minuten när semestern väl är i antåg.

grillat kött

Planera ett praktiskt insynsskydd

Projektet som kräver mest planering brukar vara när man önskar lite mer insynsskydd mot sin granne. Ska man bygga ett plank eller plantera en häck? Plank är rätt dyra och kräver en hel del arbete, men om man inte har gröna fingrar eller gillar att kratta kanske inte en häck tilltalar. Lösningen? En vintergrön häck som vem som helst kan klippa – vi pratar om lagerhägg.

Lagerhäggen är en mycket lättodlad växt som trivs i vilken jordmån som helst, och den tappar aldrig sina löv – den är alltså vackert grön året runt och du behöver inte räfsa när hösten kommer. Dessutom har du din avskildhet sommar som vinter. Lagerhäggen växer väldigt snabbt, så det dröjer inte länge innan du har en hög och tät häck. När det är dags att beskära den behöver du inte oroa dig för att göra fel, nya skott växer snabbt ut igen och den har inga taggar man behöver akta sig för.

Nu när det äntligen går mot ljusare tider finns det inget bättre sätt att uthärda de kommande kalla veckorna än att göra planer för sommaren och hålla tummarna för att riktigt många soltimmar är på intågande!

Föregående artikel5 Ökänt Svåra Klädmaterial – Och Hur Du Bär Dem Snyggast
Nästa artikelSaker Du Inte Får Glömma På Cykelresan!
Allt från personlig utveckling till sköna sneakers är intressant! Kvalitetstid för mig är en kall, ljus, amerikansk öl i solen på en uteservering, gärna "i goda vänners lag" om man nu skall slänga in något klyschigt också.